DM lång Örebro län (2013-09-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hunneberg
Arrangör: OK Tylöskog
Distans: 5,3 km (Ö8)
Sträcka: 8.73 km
Tid: 85:32
Söndag. Lång. Bra känsla efter gårdagen. Höjde insatsen och gick för Ö8.

Vis (?) av gårdagen kör jag stigvägval till 1an. Det är ingen garanti för att det ska gå bättre. Det krävs noggrannhet även då. Jag lämnar stigen mittemellan stenarna, tänker flera gånger att jag kanske borde var högre upp, ser stenar överallt tycker jag, springer in i spindelnät. Blir uppfångad av ledningen, fakk, ingen bra start idag heller.

Försöker göra upp en bra plan för 2an, följ beståndsgränsen runt, träsket, storsten, gulhöjd, riktning till släpstig sedan plocka. Utförandet blev inte riktigt så men inte alltför illa. Hittade en släpstig som efter gulhöjden som passerade en sten och sedan också dubbelstenen där jag bytte riktning norrut. Efter nästa släpstig ser jag en irrande löpare, jag försöker hålla mig cool och göra min grej. Rundar och ser stenhögen och kommer rätt på!

Tuggar skogsväg till 3an men presterar även lite bra orientering, kommer ut i träsket och förstår var jag är, söderut, ser sänkan och stenen, vrider runt hjälpkurvehöjden och ser storstenarna, håller rätt riktning och plockar. Siktar sedan på drickapaus på väg till 4an. Området precis efter 3an är skitfint och jag njuter av att kunna springa på och trippa runt i mossan och på stenarna. Efter vatten och skoknyt tar jag mig över hygget och ser stenarna, upp till högsta höjd, ny rätt riktning och där sitter den.

Vill använda träsket till 5an. Vill också hålla östra sidan för att plocka stenarna, det är där jag ska ta mig över. Ser även lillträsket på andra sidan och hjälpkurvehöjden är ganska tydlig. Kändes bra. Tog ungefär samma väg tillbaka, hittade släpstigen även om det inte alls var planen. Matar skogsväg igen, senare släpstig. Grubblar lite över från vilket håll jag lättast tar 6an. Gubben före mig väljer nord-nordvästlig approach. Det avgör saken, sydväst får det bli. Väl framme vid minihygget där jag ska vika av ser jag att släpstigen finns under strecket nästan hela vägen fram. Tyvärr slarvar jag med kontrolltagningen, läser på fel sten och kommer för långt bort. Det är en del folk i området så jag misstänker att jag är nära, vänder snart tillbaka och lyckas bättre. La ungefär 4 min där.

7an var lurigt gömd men det fanns folk där också, även hörseln är ett bra hjälpmedel vid orientering. 8an gick klockrent och flodfåran var skönt löpbar! Samma sista som igår så slutet gott - allting gott.

En insats som kändes ännu skönare än igår. Svårighetsgraden kändes likvärdig de båda dagarna (Ö5 vs Ö8) men det kanske är så det är när man tycker det flyter?
Visa kommentarer (0)
 
DM lång Örebro län (2013-09-08)