DM medel Örebro län (2013-09-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hunneberg
Arrangör: OK Tylöskog
Distans: 3,6 km (Ö5)
Sträcka: 5.62 km
Tid: 66:40
Förvirrande inledning på många sätt. Både just då och nu i efterhand. Varför lämnade jag stigen så tidigt till förmån för höga höjder och branta flodfåror? Just då visste jag var jag var i alla fall. Just då trodde jag att jag kom upp på stigen lite längre norrut och tänkte att jag skulle dra lite österut för att komma på min 3 meter stora sten. Anledningen till att jag missar den är nog att jag såg en annan, minst lika stor sten, lite längre fram. Tog ett frivarv runt och blev förskräckt när min kontroll inte fanns där. Kollade kartan och såg att det fanns flera storstenar. Vänder tillbaka, slarvar till riktningen men fångas upp och studsar tillbaka till rätt sten.

Tänker sedan att sten 1 är ett bra delmål mot kontroll 2. Spåret visar nu att jag inte alls kom till sten 2, utan en tredje variant. Ovetande om det misstaget tar jag ut riktningen. Funderar på vägen hur jag ska hitta rätt, inser att jag naturligtvis ska högst upp, till gula fläcken. Det gick mycket fint, att en del andra irrade runt bakom stärkte mitt självförtroende lite.

Till 3an tänkte jag hålla mig på strecket ut i träsket och sedan följa runt höjden och vända upp vid punkthöjden eller höjden. Ta kontrollen söderifrån. Känslan och kompassen sa att jag höll för sydlig riktning, jag försökte kompensera och helt plötsligt tvingas jag konstatera att träsket är väster om mig. Avståndsbedömningen skiter sig lite i grönstreckad terräng. Motvilligt tog jag steget ut i ett nytt grönstreckat område, ja det kan inte ni se för så ser det inte ut på kartan. Trodde hårt på idén i alla fall och hjälpkurvshöjden och alla stenarna fanns där, längst bort även min kontroll!

Tyckte 4an såg lurig ut men upptäckte att vägen kunde användas som uppfångare vid behov. När jag lyfte blicken såg jag gulhöjden vilket blev det självklara första delmålet. Tog ut riktningen och försöker sedan på vägen läsa av höjden, det gör att jag drar åt fel håll. Blir uppfångad när jag ser träsket till vänster (söder) om mig. Vänder tillbaka och får hjälp av andra med kontrolltagningen.

Bestämmer mig för att tugga stig till 5an vilket ger mig en sträckseger med ca halvminuten! Försöker sedan hålla streckkurs ut mot vägen, justerar med älgtornet, fortsätter över och håller koll på beståndsgränsen, ser sedan att träsket kan leda mig hela vägen fram, hittar också min dubbelsten utan problem.

Jag brötar på mot 7an men inser hur svårt jag har att hålla riktningen. Räknar inte med att springa rätt på kontrollen utan tänker att jag kan fortsätta och bli uppfångad av vägen. Väl genom ser jag ett gulområde i öst-västlig riktning. Det ska enligt kartan leda mig ända fram till stenarna och kontrollen. Funkade finfint, fick också lite hjälp när jag stod ovanför branten och såg en gubbe ta den nerifrån. Förvirring. Det finns inget gulområde på kartan. Förvirring var ordet. O-demon?

När jag kom ut på vägen bestämde jag mig för att ta stig runt till 8an, gick fint sånär som på kontrolltagningen. Slutet utan missöden.

Ett skönt lopp med många bra saker, bra koll i stort, släpper orienteringen lite när jag är nära...som tur släpper jag även farten.
Visa kommentarer (0)
 
DM medel Örebro län (2013-09-07)