OL-Rounden (2013-08-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ångsjön
Arrangör: OK Hedströmmen
Distans: 3,3 km (Ö7)
Sträcka: 4.52 km
Tid: 51:44
Vi åkte till Riddarhyttan dels för den fina terrängen men främst för att se "Tjuren från Köping" göra comeback i O-tävling!

Jag orienterade bra till 1an, genom träsk, stig, branthöjd, mer träsk och kontrolltagning. Prickade in 2an ganska bra också även om närkontakt med ovan nämnda tjur gjorde att spåret fick en högerkrok.

Till 3an hade jag en plan, runt gulhöjd, träsk på diagonalen, vrid norrut mot hygge. Det blev inte riktigt så, kom lite ur riktning men läste in mig och hann aldrig bli helt vilse. 4an gick fint. 5an ok men jag blev lurad av en dubbelsten där bara den ena var utritad. Fortsatte ändå framåt för det kändes rätt. Sumpar 6an rejält, tror jag skulle runda något om kommer då ur riktning, läser osäkert in mig och vänder tillbaka och följer sedan strömmen åt rätt håll. Tycker jag har en enkel och bra plan till 7an, upp på höjden och sedan söder men något dra mig åt annat håll. Bestraffar mig med promenad till 8an.

På väg till 9an blir jag överraskad av en väg, för andra gången på rundan. Fokuserar jag inte så hårt på vägar längre eller? Det vållade såklart inga problem, inser att det borde vara lättare att hålla mig nedanför höjden i träsket och ta mig runt den vägen.

Slutet gick fint, det var antagligen lättare eller kanske bara fler folk som hade samma kontroller. Jag tänkte inte så mycket utan höftade mest iväg åt "rätt" håll. Hade dock koll på hoburgsgubbe-höjden mellan 10 och 11. Jag var också en av de få som INTE bommade 13. Det såg nämligen ut som att stigen från 12an fortsatte under strecket på andra sidan vägen. De som låg precis före mig vek ner mot gula fältet, konstigt tänkte jag men de ska säkert till sista...den här gången helt rätt att lita på andra.
Visa kommentarer (0)
 
OL-Rounden (2013-08-17)