O-ringen etapp 2 (2013-07-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rödberget
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,1 km (H21M)
Sträcka: 9.05 km
Tid: 73:43
Stärkt av gårdagens insats var jag bra taggad men samtidigt vis av erfarenheten. Såg att det fanns ett släpstigval till 1an som jag siktade in mig på. Missade släpstigen men blev uppfånade av ett älgtorn. Vände tillbaka försiktigt och såg en upphuggen gata i skogen, tyckte det var en lite väl diffus släpstig... men va fan. Efter några meter börjar det ändå likna något i släpväg. Blir ännu mer stärkt när jag ser tre stenar på vänster sida, blir lika konfunderad när jag strax efter kommer ut på en korsande släpstig. Fel ordning ju. Fortsätter dock, riktningen stämmer ju men stor försiktighet iakttages. Ser tillslut någon som skulle kunna vara mina bananhöjder och hittar 1an. Det var först efter loppet, på MapAndCoach som jag fick klart för mig att jag gått bredvid släpstigen.

Gjorde ett psykfel till 2an där jag känner på mig att ett stenigt parti på vänster inte är mitt men jag "måste" ändå ta omvägen och kolla läget. Till 3an är planen att följa släpstigen länge och vika av när området till vänster blir mindre brant och stenigt. Jag ser faktiskt det steniga partiet på höger sida precis när släpstigen ebbar ut. Tar mig igenom det gröna partiet (som inte ser mer grått ut på den scannade kartan) och hittar träsket och fortsätter sedan till mitt träsk och kontroll.

På vägen ut från 3an inser jag två saker, 4an känns skitsvår, 4an är sista kontrollen innan det snabba, flacka och enklare partiet. Jag glider snart ur min kurs, inser detta flera gånger och försöker korrigera. Hälsar på Sara. Bestämmer mig för att skita i var jag kommer ut och ner från berget, det finns ju en säker uppfångare i form av en väg bakom. Känner mig helt ensam på vägen ner från berget men ser vägen i alla fall. Innan jag är riktigt nära den hittar jag en släpstig som verkar misstänkt rätt. Provar den åt vänster, det kan ju stämma...vilket det gör! Va skönt, bara att ösa på nu.

Vis av erfarenheten från gårdagen försöker jag kombinera fart och noggrannhet vilket faktiskt lyckas bra. Gör dåliga kontrolltagningar av 9 och 10, är brutalt trött mot 13 och har en del tur mitt i rastipaniken. Plockar 10 placeringar från k4 in till mål och spurtar hårt.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen etapp 2 (2013-07-22)