Gotlands 3-dagars (2013-07-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Forsviden
Arrangör: Visborgs OK
Distans: 4,9 km (ÖM8)
Sträcka: 9.45 km
Tid: 138:46
Mitt resultat borde stå i ÖM8 med sekretariatet misslyckades med att flytta mig från anmälda ÖM7. De klarade dock av att flytta Falken till ÖM8.
Vi bytte från 7 till 8 eftersom skillnaden ska vara kuperingen, på Gotland finns inte mycket kupering.

Jag inledde försiktigt, osäkert och ofokuserat. Flera varningssignaler gavs, jag lyssnade inte på det örat.. för jag fixade 1 ganska bra, 2an var lätt. Fortsatte på släpstig mot 3an. Fick snabbt svårt att fatta var jag var, var gränserna mellan kartans färger gick. Hittade ett damstråk men följde det åt fel håll, hade jag istället valt snäv vinkel (motströms) hade det bättre. Nåja inte någon monsterbom där.

Den kom till 4an istället. 4an var inte speciellt svår. Jag började rätt med släpstig och siktade på flodkreutz men det kom aldrig tyckte jag. Vek på slump söderut, tyckte nog att jag kanske klev in i ett träsk. Försöker gå lite västerut då jag fått för mig att jag kanske ändå inte passerat både floderna. Är lost och vänder nordost för att hitta tillbaka till släpstigen, finner istället flod vid något som ser ut som flod-släpstigkreutz. Slår in söderut och möter snart en snubbe som säger att "den" kommer snart...jaha? Det är väl bra tänker jag. Floden kröker västerut och jag börjar fatta var jag är men det är mycket annat som inte stämmer. Jag hittar något som ser ut som ett solklart flod-flodkreutz, det finns inte på kartan. Efter velande fortsätter jag väster ut för att bekräfta eller dementera någon av teorierna. Hittar ett öppet området, det som ser ut som ett U på kartan, i verkligheten såg det inte ut att ha den formen. Jag är fortfarande inte säker på var jag är. Springer tillbaka i floden och kommer till korsningen med vad jag tror är en släpstig, här stämmer saker lite bättre och jag bestämmer mig för att springa (nej gå) västerut och hitta den "rätta" floden, vilket lyckas. Där tar jag sällskap med en dam som också haft svårt för 4an men tydligen lagt en timme till 3an, i'm not alone tänker jag.

Promenerar till 5an men glider sakta ur kurs, hjälper en H70+ som kommit utanför sin karta. Vänder tillslut söderut för att finna säker uppfångare i släpstig eller väg. Hittar istället ett öppet parti och löpare på väg någonstans. Följer dom och hittar 6an, klipper såldes 5 och 6 i ett slag.

Det är svårt på Gotland men jag ger mig inte.
Visa kommentarer (0)
 
Gotlands 3-dagars (2013-07-09)