Tisarträffen (2013-05-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Östansjö
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 8,0 km (H35)
Sträcka: 10.49 km
Tid: 133:37
Återigen ett spår på stulen karta, den här gången H40. Om någon har ett bra tips på scanner/skrivare tar jag tacksamt emot det.

Långsträcka direkt, min plan blev att ta mig in i andra "viken" av träsket för den såg tydlig ut. Det gick bra ända ut till släpstigen, väl där valde jag om och drog in vid första träsket. Den informationen om planändring tog jag inte med mig. Därför blev jag väldigt konfunderad när jag ser en kraftledning lite väl nära mig. Det tog tyvärr ganska lång tid innan jag insåg hur det hängde ihop. 2-3 gick fint, drack vatten och hade bra koll på träsk, riktning och höjder.

Långsträcka igen till 4an (9). Bestämde mig snabbt för ett nordligt runtvägval. Siktade mot hygget och tog sedan stigen på norra sidan. Vek av efter träsket en bit innan ängen och siktade mot min höjd. Hade bra koll på stig och riktning, höjden var väldigt tydlig när jag närmade mig. 5an (10) var en kortis som jag tog lugnt.

Vägen till 6an bjöd på fin och ganska lättlöpt terräng, passade på att njuta av det. Hade tänkt ta kontrollen norrifrån men kom lite långt söderut, blev säker på det när jag hittade en sten på vägen upp. Det var inga problem att ta den söderifrån heller. Till 7an valde jag släpstig och bra koll på träsket. Min höjd var tydlig när jag kom så långt och kontrolltagningen gick utan problem.

Långsträcka till 8an. Börjar med att följa stig och siktar sedan på hygget och vattenpaus, riktningen sitter klockrent. Är väldigt försiktig in mot kontrollen för jag misstänker att det är svårt, det går fint. På väg mot 9an tänker jag följa träsket, försöker till och med ta träskvägen men sjönk ner till midjan, kravlade mig upp på höjden istället. Tar mig över längre fram, fortsätter hålla koll på träsket och har inga problem med kontrolltagningen. Kortsträckan till 10 (6) går av bara "farten".

Känner behov av vatten, väljer då att springa runt det gröna och stannar för att dricka. Har fortsatt bra koll på träsk och höjder till 11 (5). Tänker följa stigen ganska en bit söderut på väg till 12. Blir hejdad av en dam och försöker hjälpa henne rätt. Drar efter samtalet österut direkt, tycker inte det stämmer riktigt. Det skulle ju komma en flod tidigt men jag får bara hygge och skog. När jag är på väg över träsk nr 2 ser jag ett älgtorn och anar oråd. Tvingas kapitulera och inse att jag inte är där jag hade tänkt. Ingen större fara, jag har läst in mig och håller en bra riktning mot 12. Hoppas damen kom rätt tillslut trots min disinformation. 13-14-15 (15-16-17) gick utan problem.

Det här var en roligare etapp än igår. Bra bana, blandad framkomlighet och stundtals riktigt fin terräng.
Visa kommentarer (0)
 
Tisarträffen (2013-05-10)