10Mila (2013-05-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gällöfsta Gård
Arrangör: Attunda orientering
Distans: 7,0 km (Herrar)
Sträcka: 7
Sträcka: 9.93 km
Tid: 87:05
Fortfarande utan scanner eller kamera men Anders L sprang ju en öppen bana som var precis som min sträcka 7.

Tog det lugnt i början och drog inte med i någon hets...även om det kanske hade passat en rak sträcka. Körde efter Nylunds tips stig så långt det gick till 1an och det funkade. Några fler av Nylunds råd kom jag inte ihåg ute på banan. 2an gick bättre än vad jag förtjänade, 3an låg nära sedan. Bestämde mig snabbt för att springa runt till 4an, det kanske var lite förhastat. Såg att Anders hade tagit kontrollen från öster och sprungit ett rakare vägval men ändå mycket stig. Jag lyckades också tappa bort mig i träsket och sprang västerut för att bli uppfångad. Efter det var det inga problem.

5-6-7-8 gick bra och lämnar inte så mycket mer att önska. Långsträcka till 9an, bestämde mig för den norra vägen. Tänkte att det borde vara lätt att hitta upp på höjden och sedan lite ner på andra sidan. Det var det också, fick även hjälp av en del andra löpare som flöt förbi på någon annan bana med samma kontroll som jag.

10an såg fruktansvärt svår ut. Hittade ingen lätt approach utan försökte attackera från vägen med bra riktning. Riktningen var inte super men jag lyckades håll koll på floden, stenarna och grönområdet.. och där var den. 11an blev desto tuffare. Det kom mycket sten och jag blev osäker på hur långt fram jag var, undersökte några stenar innan jag försökte hitta platån. Väl där fick jag ihop det och såg kontrollen på håll.

Valde vägen till 12an, söker sten med blicken och passerar tydligen väldigt nära, blir uppfångad av några super-steins och inser då att det är en brant jag söker. På vägen tillbaka hittar jag dessutom spåret till kontrollen. I efterklokhetens ljus borde jag hållt mig närmare snitseln tills stenen och där gått på rätt riktning in. 13 inga problem. Inte 14 heller faktiskt men den såg lite lurig ut med all sten och grönområden, hittade högst upp och fortsatte lite till, smack.

Det var det tänkte jag och defilerade i mål.
Visa kommentarer (0)
 
10Mila (2013-05-05)