Järlas långdistans (2013-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet (Tenntorp)
Arrangör: Järla orientering
Distans: 8,1 km (H35)
Sträcka: 11.95 km
Tid: 114:47
I brist på egen scanner och plötslig avsaknad av kamera fick jag den här gången sno någon annans redan scannade karta. Den banan som ligger på kartan är alltså inte min men vi har några kontroller gemensamt. Alla "mina" kontroller är markerade med svarta "ringar".

Med 250 m till startpunkten och jämn stig fick jag bra möjlighet att läsa och planera springandes. Stig nästan hela vägen med tydlig avstickare mot kontrollen, bra start! 2an gick jag mest på kompass men det kändes långt och jag blev osäker. Tyckte det var svårt att förstå exakt var jag var. Fortsatte dock lite till... och där var den. I efterhand såg jag ett vägval som var lite mindre beroende av höjdkurvor, om jag gått nordost från 1an mot brungröna träsket och sedan följt det blöta in till kontrollen. 3an vållade inga problem.

4an såg jag tidigt men den kändes fel, blev "uppfångad" när det började gå nerför och jag vände tillbaka och tog den. 5an tog jag på säker riktning från ängshörnet. 6an såg svår ut och jag försökte hålla rätt riktning och god uppsikt. Jag såg ganska många fläckar som kändes gula, tror det var därför jag drog nordost precis innan kontrollen. När kontrollen inte fanns där insåg jag att det fanns en säker uppfångar i form av branter som jag snart fann. Vände tillbaka och hittade rätt.

Tog en dålig väg från 6an, över höjden och ner i ett brötigt träskt, visste var jag var i alla fall. 7an gick bra, följde kraftledningen och vek av och ut i träsket vid utvald stolpe. Glömde bort 8an och drog direkt mot 9an (13 på kartan), passerade retligt nära och insåg inte mitt misstag förrän jag var ute på vägen. Det var bara att springa tebaks. Efter det kändes det som att jag låg en kontroll efter hela tiden. 9an gick enligt plan, svängde vid träsket och följde höjden.

Sprang sedan runt på stig till 10an, det blev ganska enkelt men det gick inte fort då stigen var ojämn, lerig och drabbad av många fallna furor. Höll bra riktning till 11, hängde några till 12 (16 på kartan). Tuggade stig till 13 (17 på kartan), sprang lite för långt men blev säkert uppfångad av kraftledningen, vände tillbaka och tog kontrollen utan problem.

Misstänkte att 14 skulle bli lurig med en hel del grönområden när kontrollen. Då dök Björn upp och hjälpte till genom grönskan. Han sprang samma bana men i en annan klass (H21K) så jag hängde på så länge jag orkade. De sista tre kontrollerna vållade inga problem alls.

Jag är mycket nöjd med orienterandet här. Det finns flera bommar på några minuter men inga 10+, att rensa bort dom har varit prio 1 den senaste tiden. Tempot var lågt av flera skäl men det är det som krävs just nu.
Visa kommentarer (0)
 
Järlas långdistans (2013-05-01)