PANvåren lång (2013-03-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Äspet-Yngsjö
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 7,9 km (H35)
Sträcka: 11.06 km
Tid: 78:35
Redan till 1 var jag lite illa ute, jag var väldigt nära men fick lite rasti-panik när jag såg en annan kontroll. Strax efteråt läste jag in mig på ett foderbord och löste problemet. Jag hittade snabbt ett bättre flyt och löpningen kändes bra i vårsolen. Tyvärr valde jag en trög väg mellan 4 och 5 där jag borde tagit mig direkt ut till vägen.

Långsträckan till 6 gick bra, nästan hela vägen. Jag stod högt och hade en dal med en stig mellan mig och nästa höjd. Min första tanke var att jag skulle framåt. Osäkerheten fanns dock då kartan inte hade någon stig, jag utforskade istället befintlig höjd innan jag valde att testa min första tanke.

7-12 gick ganska bra men till 13 var jag riktigt illa ute. Jag sprang på storstigen och sökte lämplig avtagsväg men fann ingen. Tillslut blev jag uppfångad av området runt 8an. Där vände jag in i skogen med känslan att "nu chansar du lite väl mycket, sorry Pär". Jag saktar in och svär för mig själv och hör J Lindholms tips i bakhuvudet "de ljusgröna partierna är tydliga". Där ser jag faktiskt ett sådant som ska finnas nära min kontroll, det räckte med några få steg åt det hållet för att jag skulle se min 13.

Lättad tryckte jag på ganska bra under långsträckan, tog den vägen jag fann säkrast in till kontrollen och det gick fint. Det såg så säkert ut att en D10 frågar mig var vi är, såklart hjälpte jag till. Efter den andhämtningen for jag iväg mot 15.

Till 16 är jag nog lite nonchalant igen. Jag borde säkrat rätt stig precis innan gropen istället för att rusa upp för backen. De sista kontrollerna in mot mål gick sedan fint.

Det här loppet är jag nöjd med.
Visa kommentarer (0)
 
PANvåren lång (2013-03-03)