PANvåren natt (2013-03-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kronoskogen - Golfbana
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 6,7 km (H35)
Sträcka: 9.22 km
Tid: 54:43
Först, om man kollar splittarna ska man ha i åtanke att den som står som nr 6 var alltså min första kontroll. Den första delen i närskogen bestod av två slingor där mina står i "fel" ordning.

I närskogen gjorde jag bara en bom men den var saftig. Masstart är ibland ett problem för mig, jag följer ibland huvudlöst efter andra. Jag hamnade vid nr 31 som var många av H21 första kontroll. Det är mitt spårs sydligaste punkt i närskogen. Under den här bommen lyckades jag hitta en reflexskärm med enhetsställning märkt 45 (precis som min nr 1) utan SI-enhet. Den var placerad (kvarglömd?) vid mitt östligaste snurrande i närskogen. När damerna dyker upp 10 min efter min start skuggar jag en dam till nr 44, min nr 7. Efter det vållar närskogen mig inga problem längre. Löpningen känns bra och det känns faktiskt redan kul trots den saftiga bommen. I efterhand känns bommen dock bittrare eftersom det erbjöds ett tydligt stigvägval nästan ända fram till 1an.
Mellan de två slingorna ligger tecknet för startpunkt i kontrolldefinitionen, det betyder antagligen att jag borde passerat den på vägen ut på andra slingan. Det gjorde jag inte även om det varit naturligt. Borde jag blivit diskad för det, ni regelkännare?

Nästa del bestod av 7 kontroller stadsorientering genom Åhus. Kf stämplade 11an strax före mig, hon startade 10 min efter mig. Jag lyckades se det andra vägvalet, alltså det som inte gick runt alltihopa. De brukar jag aldrig se men jag blev väl misstänksam när jag först bara såg ett möjligt vägval. Här hamnade jag i ett fält med bra rygg. Jag hängde på och hängde med på kartan. Efter 13 (som var kontrollen precis vid vårat radhus för helgen!) är jag ikapp J Lindholm och Rotviker jag bakom oss. Löpningen känns fortsatt bra och jag börjar tro att jag kommer överleva natten.

Den tredje delen, golfbanan, fortsätter erbjuda bra ryggar och jag behöver inte göra mer än att hänga med på karta och kodsiffra.

Resultaten visar jag lyckades undvika sistaplatsen men Kf rår jag inte på. Resultaten visar också att jag kanske kunde varit med i toppen om jag inte gått bort mig totalt i den inledande närskogen. Trots det är jag mycket nöjd då min senaste nattävling slutade uppgivet.
Visa kommentarer (0)
 
PANvåren natt (2013-03-01)