Julserien (2012-12-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hamreskogen
Arrangör: Arboga OK
Distans: 4,7 km (ÖM5)
Sträcka: 6.38 km
Tid: 56:35
Det här är min grej, vinterorientering i snö. Jag gick ut ganska sent och det var bra spårat.

Tog det ändå lugnt till 1an, så lugnt att det flera gånger kändes som att jag sprungit för långt. Valde att lita på spåren och det höll.

Siktade in mig med kompassen och följde så spåren mot 2an. På vägen checkade jag riktningen med jämna mellanrum, noterade också träsk till både vänster och höger. Spårlöpningen fortsatte till 3an, på vägen kunde jag räkna in en lite märkligt placerad gångbro över motorvägen.

Dags för långsträcka, det blev så att jag följde ett ensamt spår utmed staketet, det var inte min plan från början men jag var "lättövertalad". I bastun hörde jag att det var flera som valde att fortsätta ut på fälten, jag ville hela tiden tugga väg/stig. Från början ville jag springa runt hela vägen men strax efter husen gick det ett spår upp i backen. Det var ingen monsterstigning men det räckte för att jag skulle tvingas gå en bit. Väl igenom fortsatte jag på stig och vidare i spåren ända fram till 4an. Splitten blev bra och här plockade jag mycket tid på de som sprang samma bana.

På den korta vägen till 5an drabbades jag till slut av faran med att följa spår. De var plötsligt borta, jag och en annan löpare stod där lätt förvirrade. Han lyckades dock snart ordna upp situationen och ledde oss rätt. Fortsatte sedan snabbt till stigen och tryckte på så gott det gick. Gjorde en microbom vid kontrolltagningen men insåg snart misstaget.

Slarvade med riktningen ut från 6an men när jag väl kom ner på vägen återfick jag kollen på läget. Hade bra koll på var jag var när jag kom upp ur träsket, så bra att jag ledde en annan löpare rätt.

Han hängde sedan efter mig i spåren 8-10. Vi testade var sin väg runt träsken vid 9an, jag gick runt på höger och han på vänster. Det verkade gå på ett ut.

La självklart till med en rökare till spurt, det kändes fint!
Tyvärr var jag solo i min klass men bla H50 sprang samma bana.

Jag ser redan fram emot nästa snörace!
Dölj kommentarer (2)
Martin Regborn: Jag har sprungit i det här området några gånger och alltid varit lika fascinerad över den där bron. Hur tänkte man? Kunde man inte ha lagt en kort slinga i skogspartiet på andra sidan vägen så att den kom till användning någon gång?
Martin L: Bron är troligtvis för djur. Eller?
Lägg till kommentar
Spara
 
Julserien (2012-12-16)