Tisdagsnatt-O: Visättra (2012-10-09)
Kategori: Träning
Karta/område: Flemingsberg
Arrangör: Martin Lerjén
Distans: 4,8 km (Veteran)
Sträcka: 7.04 km
Tid: 84:39
Det var lite Mila by night stämning i luften. Så när starten gick och folk rusade iväg hängde jag på. Jag försökte så gott jag kunde hänga med på kartan, det gick ganska bra men vem vet hur det hade gått om jag plötsligt blivit lämnad ensam? En del av svaret kommer kanske längre fram.

Vid 3an strulade kontrolltagningen lite, på vägen till 5an touchade vi träsket som ledde oss rätt. På vägen till 6an gled vi lite snett men styrde upp oss när vi kom fram till branterna.

Efter 6an gick vi neråt men inte så mycket som vi trodde. När vi väl trodde att vi var framme vid "rätt" brant var vi inte tillräckligt långt fram. Det insåg vi tillslut och tog oss ännu längre ner i backen och fann först rätt brant och sedan den efterlängtade stenen.

På vägen till 8an splittrades vi, Björn vek av och Malin tog sig hemåt. På egen hand lyckades jag komma fram till rätt stig och rätt höjder. Tyvärr gick jag upp lite för tidigt, det jag trodde var branter var inte riktigt det. Jag irrade ganska länge på fel höjd, borde insett detta lite snabbare.

Tiden hade nu runnit iväg och det var väldigt lägligt att korta av och vända hemåt. Attackerade således nr 15. Det gick bra, hade god hjälp av stigar och kraftledningarna. Det var en ganska häftig nattupplevelse att på kraftledningsgatorna se enorma rotvältor, spöklikt värre!

Till 16 var planen att beta av stigarna. Det gick alldeles lysande. Någon plan för hur jag enklast skulle ta kontrollen fanns dock inte. Jag önskade att jag med säkerhet skulle kunna identifiera sänken och följa den in mot kontrollen. Jag var väldigt osäker och vågade inte chansa, kom ihåg att jag snurrat där inne tidigare. Jag löpte linan (stigen) ut och valde då att attackera väster ifrån i stället. Det var en tuff väg, mycket uppför och det tog lång tid, varför jag länge trodde att jag kommit för långt. Av någon anledning fortsatte jag framåt lite till. Se där, en brant! Då ska ju kontrollen...ja just det, där är den! Precis då dyker Pierre upp och plockar kontrollen. Var hemskt glad över att jag fortsatte lite till, skön avslutning.

Tack Martin för sköna banor och god soppa!

Visa kommentarer (0)
 
Tisdagsnatt-O: Visättra (2012-10-09)