Sprint KM (2012-09-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hammarby sjöstad
Arrangör: Hanna Mattsson
Distans: 3,4 km (H21)
Sträcka: 5.13 km
Tid: 23:36
Med den här kartan sållar jag mig till skaran som ägnade sig åt orientering på förbjuden mark under sprint km.

Jag hittade snabbt ett bra tempo, det kändes snabbt och säkert. Emellanåt kunde jag också ligga ett steg före i planeringen. När jag fick närkontakt med supporterskaran i närheten av 7an korsade jag floden helt i onödan på vägen till 8an.

På vägen till 9an var jag lite väl snabb på vänstersvängen. Kanske var jag ute på den gröna förbjudna färgen redan här? Jag kommer inte riktigt ihåg. Att det var tänkt att vi skulle passera under vägen hajade jag.

Efter 10an var det dags för "skogskontroller". Till 12an kopplade jag bort stigar, det var dåligt. Jag kommer ner för långt mot husen och ser tydliga branter. Klantigt. Tänker sedan att jag ska springa ner mot husen och ta kontrollen nerifrån. Som så många gånger för finner jag mig utförandes något annat än vad jag tänkt. Springer alltså runt höjden och möter folk som varit och plockat 13. På kartan ser jag inte att det ska finnas trappor som tar mig ner, jag har fortfarande inte kontroll på stigen. Efter en sväng i spenaten fattar jag dock läget. På vägen tillbaka får jag ihop stigbiten igen.

Efter 14 går det lite väl fort, utan att kolla kartan så noga drar jag ner mot vägen för jag vet att det är dags att korsa vattnet igen. När jag kommer fram till en stängd grind blir jag lätt misstänksam, öppnar kliver ut stänger som det anstår en väluppfostrad ung man.

Efter 15 och hela vägen in i mål får jag häng på Ågren o co.

Det här var ett av mina bomfriaste sprintlopp i år. Tyvärr var jag ute på förbjudet område. Nästa sprintlopp blir i nordamerika om några veckor.
Visa kommentarer (0)
 
Sprint KM (2012-09-18)