25manna förberedande (2012-09-11)
Kategori: Träning
Karta/område: Broängen-Vårsta
Arrangör: Jonas och Erika Lindholm
Distans: 3,8 km
Sträcka: 4.53 km
Tid: 54:55
Startskottet kom lite plötsligt för många så JAG och JORRIT tog ledningen och höll den ända till STARTPUNKTEN!

Tog det sedan lugnt och försökte orientera lite. 1-2 gick ok, det var lite stressande med andra orienterare i krokarna. Man måste lära sig det också.

Till 3an halkade jag lite för långt ner (norrut) och fick läsa in mig på branterna. 4an gick fint men inte fort, valde visst att forcera ett grönområde. Eftersom man inte alltid lär sig av sina misstag utan upprepar dom gick jag rakt igenom så mycket grönt som möjligt på väg till 5an. Kontrolltagningen gick ok i alla fall.

Måste passa på att berömma skogen, det var jättefint och bitvis riktigt skön framkomlighet!

Jag hade nog tänkt ta stigen runt till 6an men den var lite för otydlig för att jag skulle lita på den. I stället besegrade jag ett nytt grönområde, läste in mig på ett träsk.

Efter 6an var tydligen det roliga slut. Trevade mig fram på stigen och försökte vara noggrann eftersom det var gott om villospår. Tyvärr fokuserade jag trots alla varningssignaler lite väl mycket på stigen och idén om den rätta riktningen försvann. Det började skymma och sporadiska regnstänk bidrog till bedrövelsen. Jag försökte fatta hur jag ställt till det och var jag var. Det gick inte ihop, hittade ingen stigkorsning med sten, trodde ett tag att jag var mycket längre bort. När jag tillslut bestämt mig för att vända mot mål visar det sig att jag är mycket nära idrottsplanerna. Kostar mig på att klippa 11an på vägen hem.

Tack till arrangörerna, en trevlig och utmanande bana i fin miljö!
Visa kommentarer (0)
 
25manna förberedande (2012-09-11)