DM medel Örebro län (2012-09-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klockhammar
Arrangör: Almby IK
Distans: 5 km (H21)
Sträcka: 8.11 km
Tid: 105:18
Hade tänkt mig H35 här men även i Örebro län är det en impopulär klass, fick bita i H21 i stället.

Jag började lite klantigt. Helt enligt plan tog jag mig upp på höjden, såg gärdsgården först i verkligheten sedan på kartan. Där borde jag tagit en noggrannare riktning, när jag på andra försöket väl gjorde det var kontrolltagningen inte alls svår.

Till 2an tuggade jag stig så länge som möjligt, hade koll på sista gula fältet men blev ändå förvånad över att stenen dök upp så fort. 3an såg grymt svår ut, kanske räddades jag av att höjdkurvor och vegetation tvingade mig till att hålla ett lågt tempo? Jag läste fint hela vägen under allt klättrande. Spikade 4an som var en av de enklare kontrollerna på banan.

Till 5an siktade jag mot stigen och när det väl planade ut var den där. Sprang lite stig för att försäkra mig om var jag var, vek sedan norrut och hade inga problem att plocka kontrollen. Tog stig så långt som möjligt på väg till 6an. Kontrollpunkten var ett 5*5 träsk i ljusgrönt parti. Jag hade koll ända till väldigt väldigt nära kontrollen. Det är möjligt att jag redan i närheten av kontrollen såg eller anade ett annat träsk. I det lämpligt stora träsket fanns ingen kontroll. Letade runt läste in mig rätt men lyckades ändå inte. Tillslut letar jag mig fram och hittar 7an och tar sedan 6an därifrån.

Inte tappade jag modet för detta. Hittade ett stigvägval till 8an som fungerade fint. Vid kontrolltagningen av 9an fick jag hjälp av andra löpare som ledde mig rätt...det var en del av planen för dagen eftersom jag startade först. Folk lär passera mig titt som tätt och någon gång kommer de leda mig i kontrolltagningen.

Vägen till 10an var fruktansvärd men även här kanske tempot hjälpte mig i orienteringen. Passerade floden men märkte inte alls stigen, det var synd. Istället höll jag min riktning och hittade en annan kontroll vid de dubbla punkthöjderna. Efter det kom jag på stigen och kunde ta mig lite snabbare fram.

Äntligen lite snabblöpt stig! Tyvärr gjorde det att jag inte hittade den lättaste vägen in till kontrollen. I efterhand känns som en approach från sydost, stigkreutz, hade varit bäst. Stenar på ringkanten kunde hjälpt mig. Gick sedan spikrakt på 12an som kompensation.

Började bli lite trött här och tog mig åt hyfsat rätt håll och höll koll på vart alla andra sprang. Hade dock koll på de sista stenarna innan så jag hade inte kopplat bort helt.

Spurten var tråkig med massa ojämnheter och sly. Dåliga möjligheter att springa om, trist.

Summering, är mycket nöjd med stora delar av orienterandet men har svårt att driva upp tempo i terrängen.
Visa kommentarer (1)
 
DM medel Örebro län (2012-09-01)