Väsby OK medeldistans (2012-08-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Össeby-Gam
Arrangör: Väsby OK
Distans: 4,52km (H35)
Sträcka: 6.95 km
Tid: 79:48
Det började lite svajigt, velade om jag skulle ta stigen runt eller gå rakt över höjderna. Det blev ett tredje alternativ, innehållandes släpstig, älgtorn, höjder och mera släpstig. Stenen hade dom gömt i en gran så jag åkte på en detour till några punkthöjder innan kontrollplock.

På väg till 3an tappade jag riktningen lite, fokuserade nog för mycket på att jag skulle upp och sedan ner. Felet var att jag kom in lite snett och kom ner i fel riktning. Väl inne i gröna smeten riktade jag upp mig igen.

6an såg riktigt svår ut. Plockade stig och första stenen, fortsatte sedan uppåt och sedan på riktning mot kontrollen. Såg en kontroll på vägen, försökte klura ut var den satt, lyckades ganska bra med det. Tyckte mig se beståndsgränsen lite längre fram men var inte helt säker. Fortsatte framåt utan att ha riktig koll och beslutade mig för att ta mig över till västra sidan av höjden för att säkrare läsa in mig. Det gick ganska bra då jag fann 7an och kunde ta mig tillbaka till 6an.

Fick en skön löpsträcka på stigen västerut efter 9an. Det var första gången jag kunde ladda på lite, mycket befriande.

Även 11an hade dom gömt inne i en gran. Visst borde jag går mer rakt på den i alla fall. Istället lyckades jag läsa in mig på de två punkthöjderna och finna rätt väg tillbaka.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med loppet. Inga monsterbommar även om det tog lång tid emellanåt. Tyvärr var det lite väl många småbommar som jag hade förträngt vid målgång.
Visa kommentarer (0)
 
Väsby OK medeldistans (2012-08-26)