Golden Weekend (2012-08-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kilarna
Arrangör: Köping-Kolsva OK
Distans: 4,5 km (H35)
Sträcka: 5.6 km
Tid: 54:46
Tjoho! Mitt bästa lopp i tävlingsklass, var kom det ifrån?

Det ser dock ut att ha börjat lite svajigt men jag hann inte bli orolig. Det var så god sikt att jag såg kontrollen och kunde vika av utan att tappa alltför mycket.

Håller bra riktning till 2 o 3 och läser av en del detaljer på vägen. Fokuserar hårt på höjderna efter ett insidertips jag fick på väg till tävlingen. Nöjd med starten tar jag ett väg-val till 4an, det blir lite krokigt eftersom de jag hängde skulle plocka några kontroller på vägen. 4-5-6 känns enkla och det går ganska raskt.

7an såg lurig ut men jag tyckte att det stora gula området borde synas om jag går någorlunda rätt... så jag ger mig ut i det mörka, okända gröna. Det var inte så tätt som det ser ut, plockade den vita fläcken och stenarna på vägen och kom upp fint till kontrollen.

8-9-10 flöt på bra, de gånger jag kom ur riktning läste jag rätt på brant och älgtorn. 11-12-13 på andra sidan vägen tog jag på strecket. Till 14 var sikten god och jag tog lite extra meter på stigen innan jag gav mig upp på höjden.

Torskar riktningen till 15 och hamnar på fel höjd men inser misstaget pga alla stenar och träsket i öster. Sedan inga problem på vägen in.

Tyvärr var vi bara 3 pers i H35, jag hade 3e split ända till spurten, som jag vann stort.

Slutsatsen är att en orienteringsdemon tillfälligt tog min kropp i besittning. Hoppas den kommer tillbaka oftare.
Dölj kommentarer (1)
Brinkman: Grattis! När väl proppen har gått ur brukar det komma fler bra lopp... :-)
Lägg till kommentar
Spara
 
Golden Weekend (2012-08-18)