Järladubbeln dag 2 (2024-04-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet-Erstavik
Arrangör: Järla Orientering
Distans: 3,92 km (H45)
Sträcka: 4.82 km
Tid: 41:35
Förutom revansch från igår hade detta loppet kryddan tidspress. Vi hade bokat tåg 12.14 och hängde därför på startlåset kl 10.00. Pressen låg främst på mig som alltför ofta slarvar iväg tiden på onödiga irrturer.

K1
Först tänkte jag gå upp på höjden för de kändes naturligt att sedan följa den ut till kontrollen. På sydsidan gick det ett traktorspår och löpbarheten var god och därmed frestelsen för stor. Jag tar mig upp en kurva för att komma på rätt spår. Sänker farten och fortsätter osäkert tills jag ser den mellan punkterna.

K2
Tar ut rakt S. Noterar diket på andra sidan vägen och fortsätter lite V men inte mer än att jag räknar med att få kontrollen på höger hand. Blir förvånad när det går uppför men van från Åhus accepterar jag det, nålen visar ju rätt. Andra löpare röjer kontrollen strax innan stämpling.

K3
Skråar österut, ser annan skärm som inte ska kunna vara min. Fortsätter framåt och en annan löpare passerar och då fattar jag var sänkan ligger.

K4
Jag får inte riktigt med mig det gula men passerar över tvåstrecksmossen utan att korrigera. Jag blir osäker och vill ta mig upp för att se bättre. Då får jag med mig nästa sankmark och spanar och rätt håll och ser den.

K5
Den här kändes lurig efter fyra korta kontroller. Försöker hålla mig på det gula och riktning V. Efter branterna saktar jag ner och spanar mer intensivt, växtligheten blir lite tätare och jag är orolig att den ska sitta på några höjdkluttar längre S. En annan löpare möter mig diagonalt, vart ska han? Aha, han var på väg ut, bocken står öppet på en gulhöjd.

K6
Tar mig ner S och ser den när jag kommit ner. Tacksamma kontrollplaceringar hittills.

K7
Går O men girar när det blir för blött och kallt i sankmarken. Följer höjden och tar mig upp, ser den nästan direkt, kan den verkligen komma redan? Jodå.

K8
Jag går S över de vita partierna, lika blött här men lite djupare än förra. Efter stigen tar jag mig upp för eventuellt se min punkthöjd. Jag har med mig att den borde finnas på högerhand, ser stenen och några få steg senare skärmen.

K9
Går parallellt med höjden och får en rygg. Hänger med upp och fattar att vi ligger rätt, därnere ser jag den.

K10
Ryggen tog en mer nordlig kurs, det hade jag också tänkt men en annan otydlig stig lurade mig. Jag höll i alla fall koll på höjdpartiet. Passerade en annan skärm längs vägen men fortsatte över nästa krön för att se min ut i det blöta.

K11
Oj vilken långstänkare, på en medel. Sätt den här nu, nästan den sista O du behöver på detta lopp. Jag ville stiga men blev osäker på hur jag skulle reda ut allt, vore typiskt om jag gick bort mig på otydliga stigar. När det dök upp en jobbig brant vek jag ner i sankmarken och över till nästa stig. Missade den och men vred V i ett stråk och kom ut rätt under kraftledningen. Strax var jag ute på den så viktiga sista stigen. Jag är försiktig i kontrolltagningen, blir förvånad när jag ser skärm vid brant, jag hade en annan kontrollpunkt i huvudet.

K12
Ok, det finns lite mer att göra. Tar mig tillbaka ut till spåret. Väljer att stiga mig igenom det gröna. När jag lämnar drar en junior förbi, kan vara en bra rygg tänker jag. Han leder mig upp på hyllan och stämpling.

K13-M
Löper, forcerar ner till rätt väg och kända slutdelen från igår.

I mål 10.41, bussavgång 11.20, bra löst. Revansch från igår blev det. Kontrollplaceringarna var ganska snälla idag eller hade jag tur/bättre koll? En härlig förmiddag i skogen.
Visa kommentarer (0)
 
Järladubbeln dag 2 (2024-04-28)