WMOC23 Middle Final (2023-08-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sigord
Arrangör: Klub OB ATU Kosice
Land: Slovakien
Distans: 4,18 km (M45-B)
Sträcka: 4.64 km
Tid: 42:06
B-final. Det här var faktiskt ett unikt tillfälle att få springa mot orienterare på min nivå. Det är det jag saknar i tävlandet. Jaktstarten på femdagars är ett annat tillfälle men särskilt många chanser finns det inte. Jag visste att det fanns en chans till avancemang till A-final på långdistansen. För det skulle krävs att bli topp sex. Ska en ändå säkra? Eller ska en chansa lite, ligga på hårt? Helst skulle en såklart vilja kombinera dessa två.

K1
Stigar. Det kändes jättelångt, tvekade några gånger. Är det säkert att jag inte sprungit för långt? Attackerar bra efter andra vätskan.

K2
Kort, över stigen, upp bredvid det gröna. Annan löpare röjer kontrollen.

K3
Tar trean ungefär tillsammans med den andre.

K4
Minns inte hur jag tog mig an den. Kanske använder jag stigarna vid attacken. Det fanns också andra löpare i närheten.

K5
Försöker hålla kurs och koll på kurvbilden, de andra ligger lite högre och när jag tar mig dit sitter den där.

K6
Spåret förvånar mig lite. Min känsla var att jag sprang stig SV mycket längre. Stigar V och viker ner SV. Ser något blött längre ner, vad är det? Kan jag vara på fel stig? Fan, tar mig ner. Det måste vara blå V på stigen. Fortsätter ner och hittar skärm, inte min. Äsch, fortsätt framåt, ser andra löpare och då måste den vara där.

K7
Uppåt i sluttningen på S-pil. Har koll på stigar och vatten. Ser andra löpare framöver. Den splitten vann jag, oväntat. Här är jag trea men bara femtio sekunders marginal neråt.

K8
Håller kursen men den finns även andra löpare att luta sig mot.

K9
De andra går mer rätt på, de kan ju haft en annan bana. Jag vill hellre ner till kända stigar från K6. Då kommer jag ut rätt på storstigen och kan attackera ner mot det blöta direkt.

K10-K12
Zick-zack. Hänger med bra i svängarna, nålen hjälper mig. Elvan var svettigast, flera stannade längs vägen och undrade men jag lyfte blicken och såg framöver, fortsatte i stråket tills jag fick den. Nu har jag tappat en placering men drygt ut tidsavståndet till nästan 2.30.

K13
Här kan jag löpa sänkan ut och sedan hålla mig högst på åsen. En annan löpare finns nära. Känner igen han och misstänker att vi har samma bana.

K14-M
Vi har sällskap resten av vägen. Han verkar vara mer läsande, noggrann. Jag är mer cynisk, följ stråk, hålla koll på andra löpares stämplingar. Fjorton var kort, femton var snärjigt gömd. Sexton kom vi snett till. Han drog iväg NO efter stigen men jag tyckte det kändes fel. Det betyder inte att jag får ihop det rätt. Stigarna stämmer inte men så ser jag en kontroll där jag inte tittat tidigare och det är faktiskt vår. Vid det laget har den andre korrigerat ikapp. Han leder till sjutton och jag vill försvara det lopp som hittills varit bra. Det släpper till arton, jag håller mer höger än den andre och högre fart. Ute på vägen är jag nära att krocka och trilla men det håller. Löper så hårt jag orkar in i mål, någon skriker på mig.

På kvitto står 3/20 i mål. Kan det stämma? Jag startade ju bland de sista tio, av nästan 60. Dricker vatten, stolpar runt, nöjd som bare den. Hittar Tomas och Stefan, de har hejat och fotat. Jag berättar hur nöjd jag är, det märktes nog också. Borde sett lycklig ut. De har koll på liveresultaten och då är jag fyra och ingen verkar kunna hota. Avancemang till A-final på lången. Det hade jag inte vågat hoppas på. SÅ NÖJD!
Visa kommentarer (0)
 
WMOC23 Middle Final (2023-08-16)