WMOC23 Forest Qualification (2023-08-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vinicná
Arrangör: Klub OB ATU Kosice
Land: Slovakien
Distans: 7,53 km (M45-1)
Sträcka: 10.11 km
Tid: 94:36
Kvalloppet var långt som en långdistans. Hur bra behöver en vara för att nå A-final? Ingen aning.

K1
Tar en kurs men har inte koll på den alltför detaljerade kurvbilden. Inte ens på stigen får jag ihop det. Kommer fram till bäcken och fattar att jag är för långt. Vänder tillbaka och får sankmarken.

K2
Efter sånt slarv blir det väglöpning. Innan stigavtaget hinner jag morsa på Aija. Kommer rätt på, andra löpare också på väg.

K3
Försiktigt på ungefär samma kurs.

K4
Kändes som en långsträcka. Jag verkar ha missat de stigalternativ som faktiskt fanns. Istället tänkte jag skråa men lite grov riktning. De rejäla bäckfårorna med efterföljande dubbelstigar skulle fånga upp mig inför attacken. Jag fick första fåran, den torra och anade sedan det gula längre fram (tror jag). Sedan tappar jag det, brist på koll, brist på självförtroende. Jag hamnar i bäckfororna, hittar en kontroll där det också är väldigt grönt. Efter ett tag kommer jag upp, där är det öppnare flackare, ungefär som en kan förvänta sig av området kring kontrollen. Några gubbar kommer löpande och de kan mycket väl höra till min klass, jag hänger en bit men inser att det är ganska riskabelt. I efterhand hade lite mer häng sparat mig fyra minuter. En bättre plan och lite ordning hade sparat mig sex minuter och gett mig en plats i A-finalen.

K5
Pått igen, vad ska en göra? Kommer in i rastret och styr till rätt höjd.

K6
En annan löpare går lite längre N. Vid vallen blir vi stående och ser ungefär samtidigt skärmen en bit N.

K7
Jag har en kurs den andre verkar mer osäker..eller noggrann. Jag är med på att vid stigen med vätska kan jag korrigera eventuell drift. Jag löper på efter drickandet och styr sedan mot det gröna. Håller koll på en annan löpare som dyker upp, leder oss rätt.

K8
Här ser jag gulstigen på kartan och vill finna det. Drar iväg på första stigen och lyckas sedan komma in på gula bågen. Nu minns jag inte riktigt hur jag löser sista biten. Här är jag tre placeringar och fyra minuter efter A-final.

K9
Släpper garden. Tänker att rakt N och bra blick eller lite drift löser detta. Innan bommen är ett faktum blir jag stående vid en tydlig damm. Letar på kartan men hittar inte, den MÅSTE vara med. Precis som alltid finns den där, nu kloss på strecket. Sedan drar jag snett, blir uppfångad av en bäckravin. Vänder tillbaka och får den.

K10
Tar ut en kurs och kämpar på, uppför. Tänker att det här kan gå hursomhelst men jag kommer upp bredvid något grönt och sedan stig. Gott, jag är ju med rätt. Fortsätter fram och ser bekant löpare och får den fint.

K11
Den andra går ut rätt på. Det stärker min idé att gå runt. Tar höjd till stigen. Lämnar i kröken och tänker fortsätta N på skrå. En mager plan men jag fick inte tag på någon bättre. Surfar på skrå, spanar. Det börjar blir lite mer folk i omkring. Plötsligt kommer jag upp på en stig, stämmer av, det måste vara den strax innan kontrollen! Resten flyter på och jag ser skärmen.

K12-K14
Bra kurs och ganska bra koll. Det är inte långt kvar nu. Vid K13 är jag en plats och sju sekunder från A-final.

K15-K17
Tröttheten tar över, det klartänkta är borta. Försöker hålla kurs till femton. Läste kurvorna rätt men fullföljde inte. Vände istället ner till en annan skärm. Till sexan smiter jag precis förbi och fortsätter alldeles för långt innan vändningen. Ser inte stigvägvalet till sjutton utan köttar på riktning. I det gröna är det inte lätt att hitta rätt.

K18-K19
Är som ett plötsligt, tillfälligt uppvaknande. Pressar mig igenom det gröna till arton, bra kurs till nitton.

K20-M
Gjorde ett lamt, snett försök att gå direkt till stig utan att passera grönt. Träffade mörkgrönt och fick rätta in mig i ledet.

Det var ett riktigt dåligt lopp och någon A-final förtjänades inte. När jag ser resultaten och inser att jag var fyra placeringar och sex minuter ifrån. Det hade alltså inte behövts något topplopp för att nå A-final.
Visa kommentarer (0)
 
WMOC23 Forest Qualification (2023-08-15)