WMOC23 Sprint Final (2023-08-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kosice centrum
Arrangör: Klub OB ATU Kosice
Land: Slovakien
Distans: 3,5 km (M45-A)
Sträcka: 3.46 km
Tid: 15:33
A-final, kanske mitt tydligaste mål inför VM. Klart nervös men intalade mig att det är här, på startlinjen jag vill vara. Strax är det bara att köra.
Innan start hade Lukas berättat att slutet var förenklat, allt utom promenadvägarna i parken var bortsnitslat. Inte heller centrala delarna skulle vara särskilt svårt.

K1
Försiktigt ut, de andra gick N vid trekanten men jag såg ett alternativ i S.

K2
Såg vägvalet runt O men inte passagen genom gården. Tror inte de skiljde sig särskilt.

K3-K8
Mer löpning än vägval. Särskilt bra var tydligen K6 där jag tog mig ner till placering 32.

K9
Här missade jag att det fanns passager längre än men jag utförde väl och bör inte förlorat så mycket. Den passage jag såg och tog var lite underhållande, precis bredvid en uteservering inne på en liten innegård. Det satt nog en del folk där, det var ju lunchtid.

K10-K13
Först två självklara sedan en av de mest intressanta sträckorna, den till tolvan. Jag har inte landat i om något val är bättre än de andra. Ett tag tyckte jag att söderbågen var bäst med en lång löpsträcka utan tvära kurvor. Nu är jag mer osäker. Jag genomförde i bra tempo och plockade flera placeringar. Ursprungsplanen var att svänga in på rätt väg senare och spara en sväng men jag blev förledd.

K14-M
Avslutningen i parken gick ok, jag tappade tempo och några placeringar. Det berodde dels på andra löpare men även trötthet och lite försiktigt uppsäkrande efter ett annars bra race.

Det blev placering 30. Får vara nöjd med det, gjorde inga stora misstag idag, inte ens någon tvekan som störde. Det var en bana som passade mig, löpvänligt och inte särskilt tekniskt.
Visa kommentarer (0)
 
WMOC23 Sprint Final (2023-08-13)