WMOC23 Sprint Qualification (2023-08-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Technika, Kosice
Arrangör: Klub OB ATU Kosice
Land: Slovakien
Distans: 3,2 km (M45-2)
Sträcka: 3.37 km
Tid: 15:56
Det var i sprint jag såg min chans till mer framskjuten placering. Det var här jag tyckte chansen till A-final var som störst. Det ska ju räcka att komma på övre halvan (pl 26-27). Aningen mer nervös vid start men ingen fara, du har ju gjort det här förut.

K1-K2
Sekunderna det tog att hitta startpunkten på kartan kändes aslånga. Jag bestämde mig för att inte titta på kartan i förväg, trots att vi tillätts det fem sekunder innan startsignal. Så var det alla tävlingsdagar, oväntat. Tacksam start, även om det var många kontroller i närheten.

K3-K4
När jag svänger runt hörnet ser jag åtminstone tre kontroller. Den första sitter för tidigt, kolla inte ens på den Henrik. Fortsätter till rätt buskage och kan sedan vända tillbak till fyran.

K5-K6
Tar ett ganska snabbt beslut att vända igen för att runda barriären. Får häng in och drar sedan ifrån mot sexan.

K7-K8
Ut från sexan får jag en rygg som främst hjälper mig att lösa åttan fint. Här ligger jag på artonde med drygt 30 sekunders marginal i rätt final.

K9-K10
Nian försiktigt. Efter stämpling vet jag inte riktigt vad som händer. Det var som att jag tappade bort planen och känslan. Var är jag, vart ska jag? Det kostade tjugo sekunder och sex placeringar. Marginalen är nu nere i tjugo.

K11-K13
Jag tänker naturligtvis inte placering eller sekunder under loppet. Fokus är nästa kontroll. Elvan, inget konstigt, till tolvan ser jag att det är möjligt att runda utanför husen och kör på det. Här fanns det andra vägval men inget som ser avgörande bättre ut. Det fanns en kluring som störde många, en möjlig passage som inte var möjlig men jag såg den aldrig. På samma sätt såg jag aldrig stängda möjligheten till tretton, jag hade redan bestämt mig för annat. Nu var placeringarna återtagna och marginalen ner över minuten.

K14-K15
Farten gick ner, om det var för att en väg skulle passeras, för att det var mycket folk i omlopp, för att jag tvekade om håll eller om det var på grund av trötthet vet jag inte. Dagens andra bom kom till femton där jag missat att passagen var stängd. Det kostade en halvminut säger winsplits. Nu hade jag fem placeringar till godo.

K16-M
Avslutningen var löpbetonad. Jag hade koll på grejerna och var noga med kodsiffrorna, många olika kontrollen sista biten in. Den sista biten hade jag även kollat in från Arenan.

Jag höll min placering och tidsmarginalen blev över minuten. Jag fick min plats i A-finalen och njöt av att hänga på Lokomotivstadion så länge som möjligt. Vi noterade också att provloppet var väldigt relevant för kvalet, som utlovat.
Visa kommentarer (0)
 
WMOC23 Sprint Qualification (2023-08-12)