Klyftamo långdistans (2023-08-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bulsebodarna, Klyftamon
Arrangör: Istrums SK/Lidköpings VSK/OK Klyftamo
Distans: 7,49 km (H45)
Sträcka: 9.43 km
Tid: 90:25
Sugen på långdistans, det fanns kraft kvar i benen efter gårdagen. Hoppades kunna löpa loss en del i fin terräng.

K1
Fladdrar och famlar mellan olika idéer, vägval. Fortsätter på väg efter startpunkt men ser att den drar N, viker då S, upp på åsen och följer den ut till nästa väg. Tänker först ta nästa väg O men där finns en bom. Men åhhh. Jag fortsätter till nästa kors och tänker hålla kurs O. Jag ser en gulhöjd lite mer S och andra är också på väg dit. Där sitter något men det är inte min. Agerar ganska snabbt, tar mig ut mot det öppna jag ser i O, från hörnet borde jag kunna komma rätt. Ny attack mot gul höjd men intet där. Gör något annat och ser en skärm vid brant längre bort. Den ska inte jag ha men drar dit i alla fall. Det är K2. Rusar iväg och får den bra. Det här var en snäll start, inte särskilt svårt men jag sumpar fem minuter direkt.

K2
Rusar tillbaka, min toppsplit.

K3
Härlig långsträcka. Min första plan är att springa sankmark så långt det bara går. Det går tungt, jag tar några steg på en riktigt gammal spång men den känns utdaterad, säkerhetsrisk. Jag kämpar på men får inget flyt, glider upp på fast mark oplanerat. Det var lite skonsammare för musklerna men inte för fart eller fotleder, stenigt värre. Passerar branten från igår, en bit längre fram blir det för jävligt och jag tar mig ut och över sankmarken. Terrängen känns bekant från igår. Jag kämpar på, lite S, lite O. Tar mig över stora sankmarken och upp på hygget. Får ett T strax innan vägen och misstänker att jag kommer ut väldigt rätt. På kartan ser det ut som att stigen på åsen börjar en bit in från vägen och så såg det ut i verkligheten också, till och med informationstavlan för Naturreservatet satt en bit in. Från stigen är kontrollen som såg svår inte ganska lätt. Dessutom är vi fler på väg mot samma mål. I efterhand är jag nyfiken på stigvägvalet i S, hade jag gjort det snabbare?

K4
Tar ut en kurs men har även andra löpare att gå på.

K5
Den här ser svår ut. Jag tar ut en kurs och försöker hålla lite koll. Tidig sankmark sedan större höjdparti med omväxlande fast och sank mark. Sedan en större öppen sankmark och en stor gulhöjd. Höjden var jättetydlig. Efter nästa sankmark var jag på fast mark igen och kunde styra genom det vita till den öppna delen. Bra löst.

K6
Jag tar ut en kurs och försöker hålla den. Inser snart att naturen pressar mig lite mer V. Den inledande delen är dåligt vald, det går upp och ner hela tiden, ganska rejäla skivor att ta sig över. Det släpper lite och jag kommer ut i öppnare terräng, ser ett T men är inte säker på vilket. I efterhand är det lätt att inse att positionen och riktningen borde säkrats här. Vid ett T skulle de ju finnas en stig, vid det andra inte, till exempel. Istället fortsätter jag försöka hålla min riktning, Jag driver ännu mer V. Hamnar i det gröna och är inte säker på vilket. En teori är faktiskt att jag ”bara” är på fel sida om den smalare gröna ridån. Jag ser ingen annan råd än att fortsätta. Hittar en släpstig som är lite väl övervuxen, borde nog inte vara redovisad och jag ser inte att någon av de på kartan passar särskilt väl heller. Efter 10-15 minuters ensamhet dyker plötsligt en annan löpare upp. Det går lite mer SO och jag kommer sakta efter. Fler löpare i omlopp ger ökat hopp, hittar en kontroll vid en sten! Önsketänker att det är den (en av de två) NO om min. Så var det inte men jag fann storträsket. Därifrån hittar jag in i surdraget och slutligen min sten. Vid den första kontrollen jag hittade fanns ett T och jag ser ut att ha passerat nära det men har inget minne av att ha sett det.

K7
Hittar tillbaka ut i sankmarken och vi är flera på väg upp till samma. Vätskan skulle finnas ute på vägen bakom. Jag är så törstig att jag nästan glömmer kontrollen, skönt att den var så lätt (T).

K8
De andra är starkare på vägen och jag hänger inte riktigt med. Jag löper ut vägens tangentens riktning och kommer rätt på storstenen, där vrider jag S och möter flera löpare på väg ut.

K9
Går NO mot stig-väg. Genar upp mot hygget och passerar storstenen. Fortsätter med min kurs, har även en rygg från min klass. Accepterar att följa den för att rycka efter stämpling.

K10
Har tidigare sett att det finns väglöpning nästan hela vägen fram. Jag försöker pressa på men det går tungt. Jag viker av vid diket precis innan höjden, tydligt. Utmed diket finns en gammal väg att följa hela vägen upp på gulhöjden. En sträcka helt i min smak.

K11
Jag går ut mot muren, tar mig upp på höjden med en riktning i ryggen. Jag drog iväg från den punkt jag trodde även om jag inte var säker där och då. Åsarna ut i sankmarken var inte tydliga på längre håll. Jag vet inte om jag drogs med av något stråk eller vad. Uppe på åsen hittar jag snabbt kontroll men det var K12. Suck, träskar tillbaka till åsen i S.

K12
Kämpar tillbaka.

K13-M
Löpning.

Den här banan var en bra chans till ett fint lopp för min del. Den sumpades kanske redan till K1 men var helt borta efter K6.
Visa kommentarer (0)
 
Klyftamo långdistans (2023-08-06)