Klyftamo medeldistans (2023-08-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bulsebodarna, Klyftamon
Arrangör: Istrums SK/Lidköpings VSK/OK Klyftamo
Distans: 3,84 km (H45)
Sträcka: 4.45 km
Tid: 43:05
Tävling i hembygden igen. Vi var i ungefär samma område och sprang Skaraborgsmästerskap 2020.

K1
Tar ut en kurs och lufsar på. Det är stenigt men stråk finns. Ser en brant precis innan sankmarken, där satt en skärm. Träsket ser för stort ut vid första anblick men det ska passeras. Stråket fortsätter men nu är det svårare att hålla då underlaget inte håller. Jag kommer in rätt och leds vidare in till kontrollen.

K2
Tar ut kursen och försöker hålla koll på det stora. Känner mig lite osäker på när jag ska vara framme men visst borde det gröna vara tydligt? Tvekar lite men fortsätter upp på en höjd till, ser den till vänster.

K3
Kortare och lättare. Följer höjden ut och styr över till rätt parti. Det finns stråk över och jag kommer rätt på.

K4
Håller S-pil och tycker mig ana det svart som vaktar. Möter en osäker Väsby som inser att han ska lite längre in.

K5
Tar ut kursen men rundar höjden och träsklöper över. Försöker kompensera lite S för att komma rätt. Andra löpare är med mig när jag tar mig upp. Ser en skärm tidigt högst upp, klar rastipanik men jag har även koll på de andra och viker ner och stämplar strax efter Väsby.

K6
Har nu sällskap med Väsby, vi konstaterar att det är klurigt. Jag tycker mig ana det gula i V, fortsätt, nära nu. Jag glider lite O medan andra går mer rakt S och de andra hinner före. Väl där var höjden bakom stenen väldigt distinkt. Det lyckades jag inte tyda ut på kartan.

K7
Tog ut en kurs och körde på. Tillätt mig driva N om det gröna. Sedan kommer stenigheten, fort går det inte. Jag anar en beståndsgräns i S och söker mig dit men såg inget sådant på kartan. Istället pusslar jag ihop hygget i S med en mer västlig riktning. Snart ser jag nästa hygge öppna sig framöver. Hur säkrar jag att jag är på den sydliga delen? Trampar ut och ser en sten, och en till. Bra där, nu kan jag ge mig in i det gröna med rätt kurs!

K8
Följer min kurs, bågar lite N och följer en stråk. Efter hygget viker jag tillbaka, kan följa de gula höjderna, får med mig en sten och på kanten av höjden märker jag andra löpare röra sig bakom stora barrväxter. Där är min lilla sankmark.

K9
Det kändes rätt att pausa lite, springer runt på väg, viker in efter hygget. Är lite sne men kan styra rätt på blickskola.

K10
Tar en kurs och sätter iväg. Har lite tveksamt sällskap och strax innan stämpling återser jag Väsby.

K11
Jag tar ut en kurs, har koll på de andra som ligger lite före. Jag är ju inte helt säker på att de springer samma som jag och deras kurs stämmer inte med mig. Att min kurs inte stämmer är väldigt vanligt och det är nästan alltid jag som har fel. Nu valde jag ändå att lita på min nål och släppa de andra. Min nål pekar ju faktisk på en potentiell gul höjd. Ser skärmen tidigt, satt lite för snällt för att jag verkligen ska tro att den är min.

K12
Inser att jag skapar mig en lucka. Följer höjden ut och över vägen, har en kurs men pressas lite S då det ser lite grönt ut. Ser en möjlig höjd NV men även en skärm SV. Kollar skärmen och springer sedan till höjden. Kommer dit samtidigt som Väsby, så mycket för det rycket.

K13-M
Följer Väsby och springer ifrån på spurten.

Det blev ett mycket bra utfall och jag kände mig nöjd efteråt. Emellanåt kändes det ganska snällt, vilket jag gillar.
Visa kommentarer (0)
 
Klyftamo medeldistans (2023-08-05)