O-Ringen Åre, etapp 3 (2023-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järpen, Åre
Arrangör: Jämtland-Härjedalens OF/O-Ringen
Distans: 5,56 km (H45)
Sträcka: 6.95 km
Tid: 61:35
Av någon anledning, förlängd medeldistans idag. Jag tror att förkortad långdistans hade passat mig bättre. JB hade tidigast start idag och jag hörde mig för lite. Det skulle vara hyfsat lätt, lite Närkekaraktär, tänker Norabygden. Det stämde väl med vad P-Foppa intervjuade Axel om strax innan. Är det här bra eller dåligt för mig. Oklart, jag är lite van men inte alltid förtjust.

K1
Lite typisk första, börjar gå på riktning men ändrar mig och försöker ta den stora höjden. Det kändes som att jag var nära men jag hade inte koll och blev uppfångad av vägen. Läste in mig direkt och studsade tillbaka rätt. Drygt två minuters bomtid säger Winsplits.

K2
Efter den tveksamma inledningen valde jag vägen fram till korset, prickade höjden och skärmen tronade väldigt tydligt där uppe.

K3
Tog ut en kurs och forcerade mig fram. Ibland spår, ibland stråk men alltid koll på nålen. Den gröna sluttningen ner var tydlig. När det gröna släppte greppet upp på rätt höjd, var det också tydligt. Blicken var med mig och jag såg skärmen på håll.

K4
Tog ut en ny kurs och följde den tills två andra löpare gled förbi. Jag vet inte varför jag följde, en av dom var klart för ung. Jag har lite tur att det finns ett uppfångande hygge som jag kunde styra efter.

K5
Ska bara följa sydpilen men har för dålig koll på detaljerna. Jag borde nog sett höjden i höjd med skärmen och styrt efter den. Istället fortsatte jag fram till hygget och fick fundera lite och studsa tillbaka. Winsplits säger bom 40 sek, QR säger en minut.

K6
Jag missade inte bara tid utan också något som skulle kunnat vara ett bra tåg. Jag får ta min riktning och flyta fram. Hygget hjälper bra men en var tvungen att verkligen komma över kanten för att se skärmen.

K7
Vätska och stig var själklart. Om jag läst kartan lite noggrannare hade jag kunnat gena från vätskan till stigen. Jag löser i alla fall bra, viker av när fast mark försvinner, vrider väst och nu börjar det strömma fler folk omkring. Blir stående när jag borde vara framme, nere till vänster sitter den.

K8
Jag tog en riktning och tar mig ner, passerar sankmarken och tar mig upp. Direkt tolkar jag den lilla sänkan som den som leder upp till klyftan mellan höjderna. Då bestämmer jag mig för att runda på höger sida. Halkar ner i sankmarken igen men är ok med det. Här läser jag fel på något sätt och får inte ihop det. Är jag verkligen på rätt höjd. Det är INGEN annan här men en himla många på höjden i söder. Jag stannar på en höjd, passar kartan och går igenom vad jag sett och gjort. Du ska bara en bit O, jo där sitter den allt. Bomtid drygt två minuter enligt Winsplits, 90 sekunder enligt QR.

K9
Kortis på riktning.

K10
Växlar snabbt från tanken att gå över höjden till att gå runt, sankmarker brukar vara ok att löpa i. Det funkar fint.

K11
Först ner till vägen. Är på väg att dra iväg på känsla åt fel håll men kollar nålen och drar V. Bestämmer mig för att vika av vid korset. Tar ut kursen och trampar på. Det är brötigt och stråk om vartannat. Det gröna forceras, jag känner mig lite dum, varför inte runda? Jag kommer ut i det gula och kan fortsätta i stråket till skärmen. Det här blev en av mina toppsplittar, det var också en av de kontroller som flest bommade.

K12
Tar ut en kurs, ser att det finns ett flöde att följa vid behov. Det är tätt och öppet i ständig blandning, allt korsade av tvärgående stråk. Hur ska jag veta när jag är framme? Är det här stråket mellan 12 och 13? Nej, fortsätt, du ska ju upp på en höjd med flera höjdkurvor innan du är framme. Så börjar det tillslut gå mycker uppför och jag känner att det är V som gäller och visst sitter den där, yes! Det här blev toppsplitten för dagen, många bommade här och jag plockade många placeringar i det här partiet.

K13
Jag tar ut ännu en kurs, håll ihop det här nu, inga dumheter säger jag högt till mig själv. Det känns som att jag kommit för långt ner men jag fortsätter. Då hör jag pipen och orienterarna, drar dit och stämplar.

K14
Sista riktiga kontrollen. Drar ut mot stigen, följer annan löpare. Ser att vi passerar T strax innan stigen. Planerar attacken längs vägen, vi ska passera T först, sedan kom ett dike. Ser något mörkgrönt på kartan och vill dra in efter det. En carwash senare drar jag in, ensam men snart är det där alla sköningar som ska ha samma som jag. Unga gamla, säkra och vilsna.

K15-M
Löpning.

Det var en helt ok insats. Flera smågrejer adderade ihop till sex minuter bomtid. Lite surt att de finns där men skönt att jag höll det nere till så få. Flera kontroller fixade jag bra vilket gör att känslan var bra efteråt. Flera delar av banan var riktigt fina. Halvägs till K3 och fram till K6 var riktigt fina och böjd på god löpbarhet. Även området K7-K10 var fint.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen Åre, etapp 3 (2023-07-26)