O-Ringen Åre, etapp 2 (2023-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Trillevallen, Åre
Arrangör: Jämtland-Härjedalens OF/O-Ringen
Distans: 6,73 km (H45)
Sträcka: 8.19 km
Tid: 92:26
Det var mycket stigning att vänta idag. Det blev särskilt tydligt när vi bara skulle bestiga 20 meter till start.

K1
Tar ut en kurs och håller koll på stråken. Jag girar ner i den öppna sankmarken för att få bättre kontroll och lite snabbare fart. Trots den säkerhetsåtgärden blir jag stående strax efter och ser en skärm en bit ner. Måste kolla. Vänder tillbaka och fortsätter framåt och kan följa stråk sista biten in. Bra start igen.

K2
Nu börjar klättringen. En bit på väg upp bestämmer jag mig för att skråa runt istället för att följa den kurs jag har i kompassen. När jag är på norrsluttningen går jag ner genom vita skogen, sedan då? Jag har inte riktigt koll, får inte ihop detaljerna. Ser en skärm på håll som inte stämmer, fortsätter lite och ser en längre ner som kan stämma. Nej, det var inte min. Var fan är jag då? Tar mig upp lite och ser potentiella klasskamrater ge sig in i lite tätare växtlighet, det är ju det jag ska ha. När jag kommer närmare är det tydliga stråket där, skärmen också. Det är svårt att uppskatta bomtiden här, två minuter kanske (Winsplits säger 0). Då har jag inte räknat med att det kan ha varit ett dåligt vägval.

K3
Jag tog ut en kurs, lät mig falla ner i sankmarken. Mitt skogsparti var ganska tydligt och där tog jag tillbaka de förlorade kurvorna.

K4
Jag försöker skråa på måfå. Efter ett tag kollar jag kursen lite noggrannare men det verkar matcha hyfsat. Jag tycker det går långsamt och är evighetslångt. Har jag missat stigen? Men sen kommer sankmarkerna och flödet och höjdkurvorna rätt emot hakspetsen. Den måste gå där uppe. Det var lika skönt att se kryssen som att se förbjudna snitseln igår. Ett röse positionerar mig ytterligare. Tar mig upp till nästa nivå, först där fattar jag att det jag trott var en liten blå sjö är berg i dagen. Därifrån kan jag styra mig fram, andra löpare hjälper också till. Det här blev min bästa split.

K5
Jag skråar S, har sällskap som kan vara på väg åt samma kontroll. Vi vrider över mellan höjderna, stenen finns där. Jag tar en kurs, den andre en annan. Han hade rätt såklart. Jag vrider upp och ser en tydlig sänka, där det sitter folk. Konstigt, vad gör de på huk i sänkan? Aha, det är några som måste huka en sväng och vill vara lite ifred tänker jag. Lovar runt lite men där är ju en stämplingsenhet och den hemliga elitvätskan. De var alltså ”guardians of the elite water”. Min blötsänka ligger en bit upp, inga problem, jag har hållit koll på den andre.

K6
Långsträcka men här finns det stigar. Jag var på väg att stiga runt första höjden men ändrade mig till att gena S. Passerar + enligt plan och fortsätter på stigen upp. Planen var nog att fortsätta hela vägen upp men jag ändrar mig igen. Det verkar som kurvan vid stigkorset är lämplig att följa. Det gjorde att jag fick kontakt med Tumba-Farsan, kul återseende i terrängen. Vad ska jag hålla koll på nu då? Tydligen höll jag höjd ganska bra ganska länge. Jag ser en skärm en bit ner, springer ner, inte min. Fortsätter i något blöt neråt, så ska det ju vara. Blir uppfångad av krysstigen, fan, nu är jag jävligt långt ner, för långt ner. Tar ut en kurs och stegar upp upp upp. Terrängen är helt förjävlig, skrev jag att det var brant också? Det var brant. En annan löpare frågar om jag också ska ha 111, ja det ska jag. När vi kommit igenom det värsta tror han att vi är för högt. Jaha, sa jag och fortsatte uppåt. Jag finner något blött och följer det uppåt men får inget. Kollar lite vad andra gör och girar lite, finner en blötsänka till och däruppe sitter den. Den andra var nog strax efter, tror jag. Winsplits säger drygt sex minuter bom, det kändes värre.

K7
Tar ut en kurs och följer. Försöker hålla koll på det blöta. När det blir sammanhängande sankmark kommer stråket jag vill ha. Hela vägen fram!

K8
Konstaterar att det är samma kurs som gäller. Försöker hålla koll på detaljer men inser att det räcker med liftarna, efter den andra är det dags att agera. Kommer igenom precis vid stigen men tror av någon anledning att jag redan passerat den. Sväljer detta och ser att andra springer in en bit ner, då gör jag lika.

K9-M
Löpning, ofta i lera.

Det gick inte lika bra idag. Skråa runt funkade inte för mig.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen Åre, etapp 2 (2023-07-24)