Poängtävling 6 (2023-07-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stadsskogen, Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,95 km (Bana 2)
Sträcka: 6.54 km
Tid: 47:35
Detta är sista deltävlingen i en serie. En får räkna de fem bästa loppen, med den här kommer jag upp i fyra deltävlingar.

K1
Stiga runt på ena eller andra sidan strecket? Jag valde den ena, skärmen syntes från stigen.

K2
Fortsätter stiga, skärmen satt längre bort än väntat. Kanske lurade jag mig på att det var avverkat ett avsnitt framöver?

K3
Stigarna är otydliga på kartan men tydliga i verkligheten. Längs vägen är i alla fall det gröna tydligt. Jag springer förbi kontrollen men är vaksam och fångar in den ändå.

K4
Hoppas kunna styra på det gröna även här men det var inte lika tydligt. Strax därefter går ett potentiellt genande stråk. Det tar jag med mig i huvudet men fortsätter upp på höjden och svänger höger där uppe.

K5
Jag drar ut till närmsta stig och sätter iväg. Fångas upp av ett staket, hittar inte det på kartan. Tänker att det kan utgöra tomtgränsen. Tar mig bort längs med åt V, ut till större stig. Fortsätter på vägarna genom bostadsområdet och senare mer otydliga stigar. Det är inte bara stigarna som gör mig osäker. Kompassen visar S väldigt länge och väldigt tydligt. Är jag fel nu igen? Allt tidgare hur ju stämt och nu blir stigen otydligare, sankmarker passeras, ute på nästa stig ser jag gropar bakom mig. Då måste det stämma i alla fall. Den öppna sankmarken är tydlig och höjden bakom kan inte missas.

K6
Nu använder jag kompassen aktivt för första gången. Håller hyfsat kurs till en bit efter första stigen. Det ser bättre ut än det kändes, känslan var att jag drev än hit, än dit. Sedan är det som att jag tillåter nästa stig suga in mig. Jag vet inte om jag ska N eller S, chansar S men hittar inget. Vänder åter och springer N. Efter en stund ser jag den bakom mig. Bommar åtminstone 1.30.

K7
Stigar och håller kurs N. Annan känd löpare kommer ikapp. Han har bättre koll än mig och jag sneglar lite på vad han gör. Jag ser inte det första gruvhålet, beståndsgränsen var nog tydlig men fattade inte det då, tänkte att jag skulle se ett hygge på kartan. Längre fram anar jag det gula lite före den andre löparen.

K8
Jag gör mitt val och går rakt O till stigen. Precis där går en stig på andra sidan, den vrider S på ett tilltalande sätt. Sedan dyker stigen från kartan upp, hoppsan. Stannar till och ser då kontrollen på långt håll. Rusar dit.

K9
Den andre tar initiativet och jag följer. Vi kommer ut samma väg jag kom in. Då ökar jag farten och passerar, kan inte hänga mig igenom det här. På andra sidan vägen, i uppförsbacken, möter jag ett hästekipage, promenerar åt sidan och låter det passera. Fortsätter uppåt och tar ut en kurs vid stigkors. Kämpar på för att hålla fart och kurs. Den andre närmar sig, återigen fångar jag in den när jag spanar bakåt.

K10
Drar ifrån på stigen, känner på mig att den andre kommer gena och antagligen var framme ungefär samtidigt som jag. Hinner läsa in det mesta för elvan.

K11
Drog iväg ut på stig direkt. Kommer ikapp annan känd löpare. Jag försöker stämma av en lämplig attackpunkt men ett stråk uppåt avgör saken. Försiktigt där uppe, fortsätter framåt. Ser senaste löparen stämpla längre fram, den förra jagar på längre bak.

K12
Stig runt är självklart. Jag anar att den andre kommer gena på något sätt. Det var inte så lätt att hitta ett bra avtag, en bra attackpunkt. Försöker stämma av med höjder på båda sidor, det tar ner farten. Samtidigt ser jag att det finns ett uppfångande stigkors längre fram. Det är när höjden i O börjar ta slut som jag känner mig säker, det är dags. Jag vrider in och försöker hålla O. Ser en skärm vid jättesten, kollar kartan och det stämmer ju. Strax innan stämpling anar jag att den andre är på ingång.

K13
Upp igen säger han, och jag kämpar på. Han genar smartare och är före mig ut på stig. Jag läser karta och hänger på. Han gör ungefär som jag tänkt, lämna direkt, upp någon kurva och skråa fram. Den sitter fint i en sankmark men jag tappade några meter på slutet.

M
Det gick undan nerför, jag tar inte in något förrän på sista stigsnutten.

Det här var precis det jag ville ha. Ett race där jag får springa på ganska mycket. Samtidigt var det en bana som passade min kompetens väl, stiglöpning och närliggande hängda kontroller.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 6 (2023-07-11)