Kāpa 2023 day 3 (2023-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Žocene, Roja
Arrangör: Kāpa 2023
Land: Lettland
Distans: 8,4 km (M45L)
Sträcka: 10.9 km
Tid: 90:28
K1
Jag följer en annan löpare över hygget. Försöker hålla koll på det längs stigen, när det tar slut ska jag vika ner. Håller en kurs och är beredd, det finns ju uppfångare bakom i form att sankmark. Bra start.

K2
Jag vill använda hygget längs strecket. Ser något öppet längre fram och styr mot det. Det tar längre tid än väntat och jag blir ställd när jag når en tydlig stig. Finner stigen och tvingas inse att jag passerat S om mitt hygge och kommit fram till ett annat. Vrider upp N efter hygget och kommer rätt på. Det blev inte så illa trots allt.

K3
Vi är tre gubbar som tar oss över åsen ner till skärmen och halkade ner mot floden. Det var en snitslad passage för vadning.

K4
Jag kan inte läsa särskilt detaljerat här. Jag räknar med att stigen bakom ska fånga upp mig. Jag hoppas att den öppna terrängen ska göra att jag ser skärmen även om riktningen inte är exakt. Jag försöker hålla rakt N. Längs vägen dechiffrerar jag att kontrollen ska sitta uppe på en ås. På varje krön spanar jag efter skärmen och tillslut sitter den på vänster hand. Mycket skönt!

K5
Ny kurs. Var beredd på uppfångande tvärstråk, spana! Jag blir uppfångad men studsar rätt och får den. Bomtid 1 minut.

K6
Här försöker jag förenkla genom att använda stigen men det var dumt. Det finns potentiella stigar på varje ås och jag missar min. Drar in på en annan och dras med till fel skärm. Lyckas läsa in eller chansa rätt och studsar tillbaka. Bommar åtminstone 1.30. Jag borde gått på riktning även här, det är lättsprunget och öppet.

K7
Jag försöker med stig igen men hittar inte korset att styra efter (för att jag inte kommit fram än). Blir uppfångad av stig. Gör en ny attack men fel. Läser in mig på sluttningen nära stigen och tar den på tredje. Bommar nästan 5 minuter.

K8-K11
Nu har jag fattat att det är riktning som gäller. Funkar jättebra.

K12
Nu finns det en större stig, då kan en förenkla. Jag blir dock ställd av det tvärgående stråket. Vi var flera som i något läge misstog det för meridian. När jag kopplad rätt gick attacken bra.

K13-K14
Här var vi ett tåg på tre löpare före. Riktningen kändes ok och jag accepterade läget. Jag var tillräckligt vaken för att inte dras med rakt över stigen, drog O mot min sänka. Sedan löpte vi på och sammanstrålade mot K14 och en broburen flodpassage.

K15
Stigade bort och besteg höjden tidigt, såg en lucka i det gröna och tog den. Ingen skärm där men då var det bara att fortsätta framåt.

K16
Stigar bort till hygget. Blev tidigt omsprungen och drog med över rätt gula fält till fel skärm. Jag misstänkte att jag var rätt, spanade men såg den inte på två försök. Väl vid fel kontroll vände jag tillbaka och såg den direkt. Bomtid minst 2 minuter.

K17
Tar en ny kurs. Vet att flodbanken ska dyka upp och försöker hålla koll. Glider förbi och blir osäker på flodens riktning. Vänder tillbaka och får den men 2 minuter för sent.

K18
Jag löper på mot stigen. Tar en kurs men det var från fel ställe. Noggrannheten finns inte med längre. Jag fångas upp av tvärgående stråket och förstår inte hur det gått till. Jag är inte ens säker på om jag är S eller N? Kollar det genom att gå N. Det finns en ås som går hela vägen in till skärmen från stråket. Bomtid 3 minuter.

K19
Stiglöpning och avtag i korset, flera löpare skulle över vid denna vadningspassage.

K20
Sprang i stig eller stråk fram till höjden.

K21- M
Löpning. Gjorde ett nytt försök på spurten men tyckte inte jag fick upp samma fart som igår. Trots det kapade jag en sekund, mindre fummelstämpling?

Det här var kul och känslan var ändå ganska positiv efteråt. Nu ska jag summera bomtiden..14.30. Det är lite väl mycket för att en ska vara nöjd. Terrängen passade mig bra och jag hade en bra chans till ett fint lopp men sumpade det. Jag misslyckas med att finna rätt approach i den öppna stigfattiga terrängen.

Totalt var det en kul tredagarstävling och jag fick åtminstone till ett bra lopp. Det gladde också att benen var ok tredje dagen.
Visa kommentarer (0)
 
Kāpa 2023 day 3 (2023-07-02)