Kāpa 2023 day 1 (2023-06-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klapēni, Roja
Arrangör: Kāpa 2023
Land: Lettland
Distans: 5,5 km (M45L)
Sträcka: 6.72 km
Tid: 54:21
Jag hade fått rådet att ta det lugnt. Det är svårt här. Vädret var varmt men inte tokvarmt. Litet regnhot från skyarna. I bagaget fanns också en dålig o-period som jag hoppades bryta.

K1
Jag såg att det fanns en stig S om kontrollen, senare även att det fanns ett stigkors att attackera från. Startpunkten kommer plötsligt, de andra följer strecket, jag följer stigen. Uppe på den andra stigen ser jag på kartan att det finns en ljus passage NO som senare röjs av andra löpare. Vi passerar den lilla sjön med W40-kontroll. Där vrider jag NV för att nå den tvärgående och senare korset. Redan här noterar jag att det tvärgående stråket var tydligt. Attacken rakt N är kort och säker.

K2
Jag följer höjderna V och den största rätta är tydlig.

K3
Jag tar ut en kurs och trampar på. Jag tar mig upp på en höjd och ser en stillastående löpare, vid en kontroll? Nej men det finns en NV, springer dit, inte min, tillbaka till höjden. Första nu läser jag kartan. Den ska ligga i det gröna. Det gröna ser jag från höjden. Det räcker med några steg in så ser jag den. Bomtid 1 minut.

K4
Ny kurs. tvekar lite på höjden men ser att jag ska igenom det blågröna innan det är dags.

K5
Ny kurs. Framme vid sista sankmarken tar jag mig till höjden och följer den bort.

K6
Jag vill undvika det gröna och nå stigen tidigt. När jag från stigen sett att det gröna tar slut spanar jag uppåt efter sänkan, andra löpare på väg ner röjer attackpunkten.

K7
Följer höjden bort och är försiktig, spanande.

K8
Jag vill undvika det gröna. Stigar ända till dikeskröken och tar kurs därifrån. Får höjden strax innan och kommer rätt på. Lindholm hade gått rätt igenom det gröna, det var tydligen inte så trögt.

K9-K10
Delvis på riktning, delvis med sällskap

K11
Jag ser att det är en ensam tydlig lång höjd jag ska nå. Går grovt SO och girar mot höjden när jag ser den. Följer den sedan hela vägen fram. Det var väldigt flackt på slutet och jag blev lite osäker men fortsatte.

K12
Jag vill attackera från stigen i N. Jag går ut grovt O för att nå det tvärgående stråket. Istället hittar jag diket men det har jag inte sett på kartan, tror att det är stråket. Om det inte funnits ett tvärgående dike kunde jag fortsatt alldeles för långt N. En bit på väg O ser jag en höjd i S och jag bestämmer mig för att ta den. Jag tror att det är höjden strax innan gula sankmarken. Jag hinner inte långt innan jag når stråket. Då får jag ihop det, ser även diket på kartan. Fortsätter fram till den riktiga höjden innan sankmarken. Därifrån tar jag mig sakta och osäkert fram till skärmen. Här hade jag en hel del tur.

K13
På kurs, höjden är tydlig och andra löpare röjer skärmen.

K14
Stigar hela vägen runt till sänkan. Andra löpare är på väg ner när jag kommer.

K15
Stigar så långt som möjligt, andra löpare leder mig in.

K16-M
Löpning, andra löpare leder rätt. Upploppet är ojämt och jag tar det piano. I sista dikespassagen blir jag ändå ställd, där finns en svårbegriplig snitling. Förbjudet? Nej, inget sådant på kartan. Får jag inte passera här? Jo, det har ju alla andra gjort. Det visade sig vara en del av de helsnitslade ungdomsbanorna.

Ett bra lopp. Jag tog det lugnt men blev ändå väldigt trött. Kände mig oerhört långsam på slutet när det blev löpvänligare. Kul var det också!
Visa kommentarer (0)
 
Kāpa 2023 day 1 (2023-06-30)