Veckans bana v22 (2023-05-31)
Kategori: Träning
Karta/område: Hästskoberget, Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,5 km (Bana 2)
Sträcka: 7.41 km
Tid: 97:54
Kvällsträning igen, myggpremiär.
Skrev ut kartan på jobbet, det blev sådär. Led lite av det i några situationer.

K1
Rastret avskräckte, stigade runt och konstaterade att ledningsgatan var av det löpvänligare slaget. Lyckas väl med min attack mellan stenbumlingarna.

K2
Tar ut en kurs men märker att jag drivs N. Justerar när kurvbilden lugnar ner sig. Saktar in och kommer fram till stigen och då..där sitter den.

K3
Det såg inte så svårt ut. Gå N, spana efter stenar före och efter ledningsgatan. Jag noterar ingen drift på nålen, längdkänslan säger att det börjar bli dags. Jag kan väl inte missa ledningsgatan? Det börjar bli tätare, lite blött, ett dike! Det går i samma riktning som det strax N om stigen. Då kan det varit stigen jag precis passerade. Vänder tillbaka och ser en riktig stor men inte så hög sten. Ingen skärm där. Tidigare har jag också anat något soldränkt snett fram höger. Så, alla pusselbitar fanns där. Om självförtroendet varit bättre hade jag varit flexiblare och anpassat mig till verkligheten snabbare. Tillslut gjorde jag nytt försök N och når ledningsgatan och kan därifrån enkelt hitta rätt. En missar inte en ledningsgata när en spanar efter den. Särskilt inte när en redan sett hur tydlig den är.

K4
Tar ut en kurs och håller utkik efter stenar. De dyker upp och jag ökar vaksamheten. Ser LE ta den en bit framöver.

K5
Han ut på strecket, jag drar direkt till stigen. Jag hoppas se gulhöjden från stigen men gjorde inte det. Istället fortsätter jag på stig och tar den söderifrån, ungefär samtidigt som LE.

K6
Långsträcka, oväntat. Jag väljer att stig och tugga väg. Vi ett M tar jag ut en kurs och strövar på genom den höga undervegetationen. Tänker att jag kanske kommer se K8 men det gjorde jag inte. På vägen inser jag att det finns uppfångare i alla riktningar. Det ser som att jag smet precis förbi kontrollen (4.30 innan stämpling) innan jag studsar mot planteringen. Där dyker LE upp igen. Vi tar den tillsammans på returen.

K7
LE går ut på strecket och jag drar ner till vägen. Jag skråar upp och tänker att jag borde kunna använda det gula för att komma rätt. Där uppe ser jag storstenen framför och kan styra rätt.

K8
Drar iväg direkt för att hålla undan. Tar kursen och försöker sedan läsa av höjden och styra rätt. Det blev en avvikelse istället, hittade en annan letande och LE dök upp strax efteråt. Tre pers räckte för att hitta den på försök två.

K9
Långsträcka, igen. Det här börjar kännas riktigt drygt. Kan det bero på att det var trög terräng och farten varit låg? Alla tre väljer att runda planteringen O. Ut i det vita håller jag kursen och ser snart höjden framöver. De andra går längre V. Jag glider ner på stigen vid höjden och kan få upp lite mer fart. De andra verkar följa. Jag fortsatte i kanten på rastret, det gjorde stigen också. Anade sankmarken i O och är beredd när jag närmar mig udden på hörnet. Ut i sankmarken, över diket, girar lite SV, sedan upp upp upp. Jag blev snabbt osäker men fortsatte, nu får du köra det här hela vägen, bära eller brista. På en högsta höjd försöker jag hitta min sänkan men accepterar snabbt att jag är fel. Går O och kommer ut på den öppna höjden, hittar ingen skärm men LE. Jag bekräftar höjden mha branten och letar sedan reda på stenen V om höjden, sedan sankmarken och LE är med och ser skärmen först.

K11
Direkt ner till det blöta och över på andra sidan. Följer staketet upp. Jag ser höjden och har tänkt att gå över högsta höjd. LE är i krokarna, vid branten går han ovanför, jag ser den knappt på kartan och går nedanför. Nere fattar jag snart att min våning är fel, hastar upp och hittar rätt. LE är en bit före nu.

K12
På väg ut kommer vi in i bågskyttarnas bana tema vilt. Ett vildsvin poserade strax N om K11. Jag vill säkra upp med stig men gav upp tanken när jag fick en fin utförslöpa. Det var storstenigt och jag styrde ner och spanade upp i sluttningen, såg bara LE kämpandes i rejält lut. Jag bara fortsatte och fortsatte, hade inte alls kopplat ihop grejerna. Det blev byggnaden och staketet som fångade upp mig. Vänder tillbaka men fattar inte vilken höjd som är min. Fortsätter SO och når bäcken, den noterade jag inte alls förra gången. Nu hittar jag upp på rätt höjd men vågar inte riktigt chansa ner. Väljer istället att tro att det är fel höjd. Drar iväg SV till andra höjder men finner istället stig och läser in mig, känner igen mig. Vänder tillbaka och kan hitta till höjden från förr. Tar mig nu ner i sluttningen men ser ingen skärm och väljer att skita i det. Jag har säkert varit tillräckligt när för Livelox.

Fan va jag är dålig nu. Det tar nog ett tag innan suget kommer tillbaka.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans bana v22 (2023-05-31)