Medel-KM (2023-05-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kvarnsjön, Gustavsberg, Värmdö
Arrangör: Centrum OK (Henning & Joel)
Distans: 4,4 km (H40)
Sträcka: 6.57 km
Tid: 68:11
Målsättningen var att hålla ordning på orienteringen, inga dumheter. Försök håll dig på rätt sida, fortsätt på tiomilastilen.

K1
Ville hålla mig mellan höjderna men gled upp. Därmed även snett. Jag får inte ordning på min position. Använder inte de tydliga höjder som finns omkring. Försöker använda stigen. Vänder tillbaka NV och har nog bara tur som kommer på den. Öppet och tydligt hängde den.

K2
Försöker igen, håller en kurs. På vägen ner försöker jag läsa av och följa höjden ut till, ja till vadå? Till punkthöjden ute på näsan men den ska jag inte ha, där finns ingen skärm. Väck igen. Det borde finnas en sten när här men jag ser ingen. Ger upp. Tar mig ner till spåret och gör en ny attack och kommer till sist rätt. Där var drömmen om ett bra lopp krossad.

K3
Tar mig över till andra sidan, upp på höjden och följer framåt. Ser annan löpare på väg ut och kan enkelt komma rätt.

K4
Tar ut en kurs och tänker tillåta mig att spara lite höjd. Jag läser av fint och glider ner till min brant.

K5
Stiga Henrik! Äsch, skit det, loppet är ju kört. Jag har hyfsad koll på kursen. Ser en skärm och bedömer att det är branten halvvägs. Försöker hålla rätt position på sluttningen. Spanar sten men ser ingen. Antar att jag kommit för långt (rätt!) och går S till stig för att läsa in mig. Jag tycker att det är gult och att stigen har en ögla. Då är det bara att dra iväg N. Nix. Jag ser istället det gröna, blötsänkan, och kan därifrån ta mig tillbaka upp.

K6
Nu måste du fan stiga. Hela vägen till korset, tar en riktning och kör på. Tvekar vid en hyfsat tydlig stig men tvingar mig att fortsätta och då sitter den där.

K7
Ny kurs, lite mer försiktig, lite mer osäker. Kommer ut i sänka, det är ju bra. Har inte sett några stenar men fortsätter lite till och ser den på vänster hand.

K8
Försiktig fram, försöker hålla rimlig riktning. Kommer för långt och vänder, drar upp till högsta höjd och försöker igen. Då dyker Joel & co upp. De får lösa det här åt mig. Det gör de också men det är jag som ser skärmen först.

K9
Hänger Joel.

K10
Tar ut en kurs, tycker Joel drar för mycket S och struntar i vart han tar vägen. Naturligtvis är det jag som går snett. Jag borde tittat efter den stora sänkan, kanske följt den ner?

K11
Så trött på mig själv nu. Ner till stig, bränn. Går av när höjden i N börjar ta slut och det finns en rejäl i S. Tar den rent och fint.

K12
Stiga runt, försök hitta upp mellan höjderna. Jag missade mitt avtag men fortsatte med plan B, gå upp innan kraftledningen. Letar mig fram till sänkan.

K13
Stigar och lämnar med god kurs i kröken. Har en dam framför som leder rätt.

K14
Håller kurs rakt över höjden och försöker spana på vägen ner. Ser något som kan vara min punkthöjd, nix tomt. Nu då? OG dyker upp och ser den en nivå ner.

Löpning.

Usch va dåligt, pladask i början och nästan fritt fall emellanåt.
Visa kommentarer (0)
 
Medel-KM (2023-05-28)