Swedish League publiktävling (2023-05-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rönnbäcken, Skellefteå
Arrangör: Skellefteå OK/Umeå OK
Distans: 3,84 km (H45)
Sträcka: 4.36 km
Tid: 44:10
Efter helgens grova fadäs var det en uppryckning som krävdes. Det är lika bra att komma på rätt spår så fort som möjligt.

K1
Tar ut en kurs vid startpunkten, tycker jag passerar krönet men det kommer ingen sten, är jag för långt? Kom igen, det ska finnas stig och sankmark innan du är för lång. Fortsätter sakta och ser den snett bakom.

K2
Enkelt på riktning.

K3
Ny kurs, kollade in andras kontroll som halvtidsunderhållning (ca 20 sek). Fortsatte en bit till och där satt den.

K4
Tror jag tog ut en kurs här också. Vet inte om det finns någon förklaring till varför jag drog så mycket N? Kom ut till stig och blev förvirrad, den gick åt fel håll, jag hade bara lyckats se den som gick på andra ledden. Lyckas tvinga mig på rätt kurs, över bäcken, genom det gröna och upp på höjden.

K5
Mer folk omkring nu, har en kurs i ryggen men drar till en annan skärm som lockade fler besökare just då. Korrigerar snabbt och rätt.

K6
Försökte gå O, hade bra koll på första höjden. Över hygget var vi flera på samma väg men även här dras jag med till deras kontroll innan jag sliter mig loss och fortsätter.

K7
Jag ville göra något enklare. Det fanns ett sjukvårdstält längs vägen, det låg rakt S om kontrollen. Det rundades och jag höll norrpil, efter brantkanten spanar jag och ser det gula framöver och sedan min sten.

K8
Tog kurs, du ska över det blöta och sedan över något som liknar en ås. På väg ner ser jag en sten med en nertryckt skärm, halvliggande på spett.

K9
Oförklarligt fin båge, häng? Stenen skulle bara vara en meter hög vilket oroade lite. Oron blev större när det såg stenigt ut men mindre då andra löpare sågs på väg ut.

K10
Tog ut kursen och trampade på, bockade av detaljerna längs vägen och var beredd ner i sista sänkan. Kom ner bredvid vad jag trodde var en sten men min skärm satt ju där, punkthöjd alltså.

K11
Tog ut en kurs igen, missade att förenkla. Jag är mitt i stenigheten när flera andra svishar förbi i ytterkurvan. De är borta när jag ska hitta branten. Är väldigt osäker på min höjd, ska jag ner eller upp? Ser den ovan, då så. Nu tycker jag att vägvalet genom det "stenfria", över höjden och ner hade passat mig bättre.

K12
Hastig koll, du ska V, där finns väg. Kontrollen sitter nära högsta höjd. Alltså ut till vägen, korrigerar S på vägen för att undvika det värsta och klättrar sedan upp till högsta höjd. Jag passerar en annan kontroll, inte min, då är det bara att fortsätta. Min sten var tydlig.

K13
Inga stora grodor än, sista riktiga kontrollen. Ställ inte till det nu. Tar ut kursen och är försiktig. Andra löpare forsar förbi vilket stärker lite. Halvvägs kommer Oskar ikapp och förbi, perfekt! Nu kan jag hänga sista biten, så bra tajming!

K14-M
Löpning.

Det blev en revansch. Inte stensäkert alla gånger men utfallet var det viktigaste. Terrängen var stenigare och därmed saktare än vad jag hoppats på. Kanske var det vinnande att få ner min fart lite?
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League publiktävling (2023-05-18)