Närkedubbeln medel (2023-05-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hålahult, Skärmarboda-Klockhammar
Arrangör: Garphyttans IF/KFUM Örebro OK
Distans: 3,61 km (H45)
Sträcka: 6.75 km
Tid: 75:22
Sommarvädret fortsätter, fortfarande myggfritt, bästa kombon.

K1
Skitfin start, stigar och spolar den i kröken. Fortsätter på höjden och lyfter blicken, ser vad det är som drar, min sten. Fin start.

K2
N till stigen. Jag stigar lite och vill gå N när de gröna börjat. Det ser ut som att jag var för het. Stensamling är tydlig men jag ser inte skärmen och studsar på den gamla ledningsgatan.

K3
Gå N till träsket och styr in S om K5! Åh nej det är så jobbigt uppför. Jag går runt via ledningsgatan och efterföljande stig istället. Baaam, det går uppför där också, ännu mer uppför. Kanske skulle kolla liiite tidigare. Jaja, genomför nu detta i alla fall. Jag ville lämna för attack rakt N men blir osäker på stigar och stråk. Jag gick N, klev över ett dike. I höjd med siffran 5 ser jag en storsten. Är det den här eller den längre SV? Fortsätter och fortsätter N tills jag stannar på en rejäl högsta höjd. Vilken är nu detta? Slår en lov runt men inget gör mig säkrare. Drar V och en hypotes formar sig (den var korrekt), fortsätter ner och ser en sten. Jag kan vara ute på flacken N om K3. Går S men anar inte höjdkurvor i S. Ger nog upp och bestämmer mig för att gå ut till stigen i V. Avståndet från sista höjd till stigen var kort så jag antar att stigkorset finns en bit S. Det gjorde det. Så, ny attack rakt V. Jag driver tillbaka upp på samma höjd som på vägen ut men jag tror att jag drivit S. Ny hypotes, jag är i det gröna S om K3. Det stämmer inte heller så bra, Försöker gå O istället, hoppas hitta sankmark av stor modell. Jag hittar en ny höjd, va fan. Nä, nu går jag S igen. Finner en rejäl brant och tycker mig stå i något grönt. Hittar inget grönt men branter finns det. Går upp på höjden och får en känsla av att jag varit där förut (det var min gamla frivarvshöjd). Fortsätter uppgivet S, ser Djerf som brukar springa min klass. Han ser osäker ut men har alltid bättre koll än vad jag har. Jag ignorerar och fortsätter S men ser i nästa fick en skärm! Det är K4. En vänlig själ undrar om jag vill ha hjälp, jag är beyond rescue blir svaret. Om jag går i mål på nolltid härifrån blir det ett katastrofflopp. Vad det blir om jag misslyckas med det saknas det lämpliga uttryck för, kanske finns det några olämpliga? Jag har ändå bestämt mig för att ta K3 och sen skita i det här. Jag tar ut en kurs och stegar på. Lyckas komma tillräckligt nära för att höra en stämpling. Monsterbom.

Sedan sprang jag hem via Hålahult, vätskan innan start och K13.

På 10Mila kommer nog allt gå bra igen!
Visa kommentarer (0)
 
Närkedubbeln medel (2023-05-14)