Närkedubbeln lång (2023-05-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hålahult, Skärmarboda-Klockhammar
Arrangör: Garphyttans IF/KFUM Örebro OK
Distans: 6,65 km (H45)
Sträcka: 8.36 km
Tid: 99:58
Det var på den här kartan det sprangs femdagars för tiotalet år sedan. Jag var inte med då men har besökt det vid andra tillfällen. Mitt minne sa mig att detta skulle vara en lite snällare del av Kilsbergen.

K1
Är nära att missa passagen, öppningen i det förbjudna. I övrigt sköter jag mig fläckfritt. Tar med mig en bra kurs från korset och läser av gulhöjder och branter rätt.

K2
Jag går över höjden och stressar nog lite i huvudet, jag är osäker. Jag vill se T men gör det inte. Skit i det, använd sankmarken. Tycker att jag är ute i den vid flera tillfällen. Ser stenigheten och styr undan det. Ser plötsligt skärmen och drar dit.

K3
Min plan är att gå S när jag lämnar stigen. Sedan ska försöka läsa så mycket som möjligt, fånga in detaljer, lägga pusslet. Det som gör att jag löser det är att jag får en topp med punkthöjd strax innan. Kanske ser jag även stenen som jag passerar, minns inte. Får en relativt bra split här och peakar i placering (8a).

K4
Jag bedömer att dalen mellan höjderna med sjön är min nyckel till framgång. Jag är onödigt "rädd" för hygget, där var det ok att springa, troligen bättre än på min risiga väg. Jag vrider i alla fall SV efter hygget med sikte på sjön. Jag kommer tillräckligt rätt på sjön, det gick inte fort, det var jävligt jobbigt, minns inga hållpunkter på vägen, kollade nog mest nålen. Uppe på sista flacken söker jag mig till höjden för att kunna styra rätt. Det här kändes mycket bra även om det tog lång tid.

K5
Rejäl vattenpaus på stigen. Precis som efter K1 blir jag osäker och nojig. Försäkra dig nu om att du inte är på höjden SV om K6. Varför skulle jag vara där? För att det kändes som en evighet att springa på skrå fram till vätskan, kanske var jag inte vid det vattenhål jag trodde? Såklart väldigt orimligt med tanke på allt annat jag upplevt. Det är förklaringen till min båge uppe på höjden. När jag försäkrat mig om att höjden är rätt har jag tappat greppet i stort. Tycker mig hitta något blött längre ner och anar någon ännu längre ner som ser blött ut. Till slut går jag ändå upp en nivå och en annan löpare leder mig rätt. Ibland är en oförsiktig och ibland är en skadligt överförsiktig.

K6
Jag tar ut en kurs och tuffar på, ser strax den andre löparen och han leder oss rätt igen.

K7
Jag tar ut en kurs igen men ser också att högsta höjd är en bra grej att hålla koll på. När jag väl når dit borde jag passa på att slå en bleg på höjden en bit ner på andra sidan. Jag utför bra och den andre löparen tar den strax innan. Jag fick en bra splitplacering här. Samtidigt hade många bomtid på den här och K5. Var en tar sina vattenpauser kan spela roll.

K8
Jag vill få höjden efter halva sankmarken, styra N efter den. Det funkar fint så långt. När jag passerat sista hygget ser jag att det kan vara bra att försöka följa den kant som ser ut att finnas. Det funkade faktiskt.

K9
Jag vill gå rakt O men driver tydligen N men inte så mycket att jag faktiskt forcerar U-branten. När hygget dyker upp är jag tillräckligt flexibel för att använda det, styra SO. Här finns andra löpare och jag håller god koll för att se om någon har kontrollvittring.

K10
Jag vill hitta den stora sänkan strax innan. Får jag den kan jag runda höjden och få min brant. Det blev mycket svårare än vad jag trodde. Det fanns flera potentiella sänkor. Hur stor är den här? Är det min? Är jag bara lite för långt upp? Det var nog längdkänslan som avgjorde. När jag väl gick ner för att runda följde andra efter och förbi. Den satt där den skulle.

K11
Jag övervägde, på grund av trötthet och för att säkra upp, att ta mig ut till vägen och springa runt hela grejen. Den tanken slog jag bort då jag trodde att gula stigen skulle hjälpa mig rätt. Jag får de första höjderna och dras kanske sedan till steniga höjderna. Det blir ett försök (kort) att korrigera S men jag är för osäker på allt och driver ut till vägen. Därifrån är allt enkelt.

K12
Det är inte långt kvar och du har skött dig ok, säkra nu upp det här! Jag lämnar vägen vid diket, tar ut en kurs i hörnet. Det var svårt att läsa av kurvbilden på kartan, kurvan slingrade sig som en orm, vad var upp vad är ner? Kursen är inte så fel men jag tycker mig se en ås som jag tror att jag ska till. Där blir jag stående. Den är öppen och har en stig i östvästlig riktning. Var är jag? Alltid åt vänster, där sitter en kontroll, vad är kontrollpunkten? Jag hittar inget lämpligt. Jag tror att jag är vid det gula SO om kontrollen. Nej, inte så här långt bort. Ahh, det finns en stig på kartan, det är den jag är på..till vändplatsen. Ny riktning, träff. Öken.

K13
Varför inte avsluta en tuff bana med en sista bergsbestigning? Jobbigare än svårt.

K14-M
Löpning

Jag lyckas inte hålla ihop det hela vägen den här gången heller. Surt. Det var fint väder i alla fall. Inga mygg än. Många sträckor löste jag bra, hade lite flyt på.
Visa kommentarer (0)
 
Närkedubbeln lång (2023-05-13)