Torfejden lång c/o Swedish League (2023-05-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svalboviken, Eskilstuna
Arrangör: OK Tor
Distans: 7,2 km (H45)
Sträcka: 9.03 km
Tid: 74:58
Söndagsloppet får ofta ingrediensen revansch. Så och denna helg.

K1
Långsträcka direkt. Springer runt såklart, trycker på ganska bra och tänker att det lär tvingas gå långsammare längre fram längs banan. Lämnar vägen där den sista vätskan fanns. Försöker hålla mig ganska tajt S för att säkert få första sankmarken där uppe. När den väl var infångad hade brantkontrollen inget för att gömma sig. Formtopp-Kent stämplade strax efter. Han sprang öppen 7 km och vi misstänkte att det kunde vara samma bana.

K2
Kent drar iväg längs strecket jag försöker vara mer safe och gå O mot den största delen av sankmarken. Jag vill ju hitta in i rätt blötränna SO, ner mot kontrollen. Det gula är tydligt och jag kan följa dess båge in i rännan. Precis innan storstenen dyker Kent upp från höger och korsar rännan, jag hänger på. Jag ligger strax efter på väg SO. Han tvekar lite på slutet men när jag ser den större gula höjden precis innan blir jag mer säker och går förbi innan stämpling. Bra löst Henrik!

K3
Kent drar iväg direkt, jag tar ut en kurs men ser Kent hela vägen. Kändes inte så svårt.

K4
Fyran såg desto svårare ut. Tog ut en kurs men hade även för avsikt att hålla koll på Mögsjön. Kent syns en bit före. När sjön börjar ta slut ser det ut som att Kent avviker lite och kollar in en skärm, var det våran frågar jag, det var 57 säger Kent (ingen jag ska ha). Vi fortsätter och jag ser snart ytterligare en skärm, den rätta. Det kändes inte riktigt som Kent tog den, såg lite konstigt ut.

K5
Kent drar iväg mer N än vad jag vill och blir orolig att han håller på att bomma. Jag går försiktigt V och spanar tills jag får den.

K6
Ser svårt ut. Går N till vägen och har ett kort rådslag med mig själv. Min jag tycker att träsken borde hjälpa till. Jag ger mig upp på en höjd och fortsätter NV, den riktning höjderna går åt. Blir omsprungen men det känns ganska bra, den gubben kanske ska åt samma håll? Väl över på nästa höjden girar jag NO och ser den stora sankmarken där nere, då så, lite bättre koll. Kämpar mig över nästa och ser storstenen, kolla det stämmer ju. Andra löpare rinner till och jag följer in.

K7
Nu är vi flera, jag tar ändå ut kursen men spanar också framåt. Den stora och sista gulhöjden är tydlig och jag känner mig trygg. Precis framme dyker Kent upp igen. Då bestämmer jag mig för att han inte alls har samma bana som jag, även om de troligen liknar varandra.

K8 Tåget glesas ut men den blev ändå lättfångad.

K9
Det jag ser går rakt S, jag får en idé om att följa höjderna SO men ändrar mig. Tåget drar iväg men jag behöver inte det längre. Kämpar mig fram, upp ner upp ner, och så massor ner innan jag når vägen. Inser att jag landat på vägen precis mellan vätskestationerna. Känner mig inte tillräckligt törstig eller slut för att ta omvägen. Jag ser Kent ta sig över och jag följer på avstånd. Blir förvånad när höjden tar slut, accepterar moget att jag är på ön, ser ju branterna på andra sidan. För att få en greppbar attackpunkt drar jag mig V innan klättringen. Även upp går jag lite närmare sänkan för att hålla koll. Jag bockar av sankmarkerna och även en viktig sten, så står jag vid min gulhöjd, det är bara att traska runt för stämpling. Bra utfört H.

K10
Tar ut en kurs och håller den. Öppna sankmarken är tydlig, rundar lillträsket några våningar upp, ser gultoppen och kommer över kanten fint, ner i fickan och stämpla.

K11
För att veta var jag lämnar vägen fortsätter jag SV till sydligaste punkten. Håller sedan S, under en höjdpassage ser jag mitt höjdparti. Väl framme ser jag branter, det ska inte vara några här. Det finns ju branter längre O, där väl där jag är då? Hursomhelst ska jag V länge höjden. Sänkan ska ju vara nästan längst bort. Men. Jag läser eller tänker fel, rundar näsan och går upp från SV. Ser ingen skärm men vad jag tycker är två stenar. Jaha, då ska jag väl ännu längre V då. Uppe på nästa höjd ser jag vägen längre ner. Kombinerar ihop detaljer som väg höjd och motstående gulhöjd och vänder tillbaka. Upp på samma ställer som förra gången men nu fortsätter jag lite till, möter löpare på väg ut. En bra bit längre in sitter den. Fyra sura minuter försvann där.

K12
Förra tog hårt, jag försöker samla mig. Jag ville attackera rakt V och stigar tills jag anar korsningen. Ser höjderna som ska hjälpa mig att styra rätt men det känns ändå jävligt osäkert. Springer på en tydlig traktorstig NV men sliter mig till slut och ger mig ut i sankmarken. Då ser jag ett gubbtåg uppe på höjderna, de vet vad de gör, de ska säkert till samma. Ibland kan en lita på de mer rutinerade.

K13
Jag är så rädd att sabba det här ännu mer. Tar kontakt med höjden och vill gå S, driver tydlig SV, kanske var det ett stråk jag följde? Efter diket öppnar det sig lite och jag kan ana stenigheten. Längst bort ska den sitta, den syns på håll.

K14-M
Samma avslutning som igår, löpning.

Det gick bättre än igår, jag löste många kontroller fint. Alltid retligt att bomma på slutet.

Kuriosa: SI-card 5 funkade inte på den tävlingshelgen med motiveringen att några kontrollsiffror var för höga (>250). Den har jag inte hört förut.
Visa kommentarer (0)
 
Torfejden lång c/o Swedish League (2023-05-07)