Torfejden medel c/o Swedish League (2023-05-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svalboviken, Eskilstuna
Arrangör: OK Tor
Distans: 3,8 km (H45)
Sträcka: 5.1 km
Tid: 41:59
Jag ville ha revansch för tisdagen. Jag vill vara mer noggrann i orienteringen. Börja med att sätta K1 tänkte jag inför start.

K1
Jag försöker läsa in vad jag ser när jag viker in på stigen. Det ser uppenbart ut och jag går upp i sänkan, spanar in branterna på vänster hand, där uppe borde den sitta. Nej. Det är jävligt stenigt, så ock på kartan. Det är bara i mitt huve som kontrollen ska sitta där. Fan, jag tar mig ner planlöst och hamnar precis nedanför min kontroll. Jag lägger in alls det pussel som jag får. Det var väl ok att gå upp i sänkan men också väldigt tydligt att branten då ska sitta på högerhand oavsett hur frestande vänsterbranterna är. Nåja, börja om.

K2
Jag följer brantkanten SO och tänker att det här har banläggarn tänkt sig, pressa oss från strecket. Jag navigerar bra mellan öarna i sankmarken. På vägen får jag med mig en brant i S och kan tryggt vrida NO. Branten som vätter mot sankmarken är väldigt tydlig och kontrolltagningen går fint.

K3
Du ska bara följa träsket tills stenen dyker upp.

K4
Jag följer höjderna SV och har koll på träsket, det ska finnas ett T längre fram som jag vill se. Jag springer på en stig och tar mig över något blött. Då spolar jag kvickt fram mig till rätt höjdparti och vrider S. Där fanns en stenkontroll med närbelägen kodsiffra. På nått sätt har jag fått med mig att jag troligen befinner mig O om kontrollen. Jag går då V och spanar sänkor. Jag hamnar i blötsänka med stig och hajar läget. Tar mig försiktigt fram och ser den sedan en bit ner. Fyra minuter bortkastade.

K5
Tar mig upp och försiktigt framåt, ser även denna en bit längre ner.

K6
Drar iväg över höjden och ner i Strandmossen, grovt NO. Känner igen mig sedan K2 och försöker läsa in min öst-västliga position men har fel, tror att jag är på gulhöjden S om a, inte o. Det är jag lite väl låst vid, den stora höjden är väldigt tydlig och jag borde tidigare fattat att jag ska följa dess utlöpare V. Jag blev stående vid nästa sankmark och funderade innan det gick upp för mig.

K7
Går N och vrider över till mitt höjdparti. Här dyker det upp lite andra löpare för första gången på rundan.

K8
Väljer att springa runt på väg, det passade mig bra. Utför klanderfritt.

K9
Tar ut en kurs för första gången på rundan. Balanserar fint och ser skärmen på håll.

K10
Jag väljer att tidigt gå S och springa släpstig. Försöker hålla mig i kanten av nästa höjd. När det gröna släpper greppet och jag spanar efter sankmarken, den ligger en bit S.

K11-M
Löpning

Känslan direkt efteråt var bättre än vad den är nu. Winsplits säger att jag bommat nästan nio minuter, det stämmer ganska bra med vad jag ser i QR. Det är väldigt mycket på en medeldistans. Det här var ett område med löpbarhet som passade mig och orienteringen var inte så svår. Det handlade oftast om att pricka rätt höjdparti och ta det därifrån. Imorgon är det långdistans, hoppas på bättre ordning och disciplin då.
Visa kommentarer (0)
 
Torfejden medel c/o Swedish League (2023-05-06)