Öppet DagKM Hagaby (2023-05-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ånnaboda, Örebro
Arrangör: Hagaby GoIF
Distans: 5,6 km (H45)
Sträcka: 7.8 km
Tid: 85:48
Jag var inne i ett bra flyt och kroppen hade känts pigg ett tag. Då såg jag fram emot att springa lite längre efter två raka medeldistanser.

K1
Nästan alla andra drog rätt över hygget mot K1, därför valde jag att springa runt. Det gav en attack rakt O men annars inget speciellt.

K2
Går grovt S och ser snart höjdpartiet. Tar mig upp och följer det och tar kontrollen avstannande.

K3
Jag väljer att runda V och fortsätter sedan grovt SO. Ganska härlig löpning. Anade snart stenigheten och såg annan löpare gå ännu närmare. Vi gick in lite för tidigt och fick göra en extra böj för att komma ända fram.

K4
Håller grovt O och ser andra löpare stämpla strax före.

K5
Går grovt N och ser till att runda höjden och sedan styra mot nästa. Så långt kändes det här trevligt och snällt.

K6
Den andra löparen som jag haft i närheten sedan K2 vill jag inte hänga, mest för att det inte ser bra ut. Jag gick då ut i en vidare båge och tog i lite mer uppför. Jag noterar ett träsk när jag vrider V och antar att det är det större norra, trots att jag precis forcerat något grönt. Andra löparen är någonstans bakom mig. Här släpper jag allt annat än att jag tror mig gå rakt V. Det var synd då det fanns ganska mycket hjälp att få om en läst lite karta, tittat lite bredare omkring. Det blev en förvirrad stund innan jag läste in mig på en brant.

K7
Klart stukad drog jag iväg, manandes mig själv att sköta resten av banan bra. En måste ju träna på att komma tillbaka till bra o efter en bom. Efter vändplatsen stoppas jag av höga flöden över min stig. Hittar ingen bra passage..fakk it, jag kör på O sidan av vårfloden. Det gick inte fort men jag lyckas ta mig runt och över, det fanns en bro upp i kröken. Därifrån fick jag en bra ingång till min sten, väl uppe fanns det andra löpare som redan upptäckt skärmen.

K8
Först är jag på väg ut med kontrakurs, sedan velar jag över vägvalet. Ovanvägen såg fruktansvärt svår ut, det är mängden detaljer som gör det tror jag, så jag tog mig ner till stigen. Vid vändplatsen hamnar jag på fel väg men inser efter ett tag att det är för många hus omkring. Precis S om den otydliga stigen började den påtryckta kontrolldefinitionen så jag visst inte exakt vad som väntade när jag gav mig upp i slänten. Det var lite grönt och sedan en foderstation innan stigen nåddes. Tog mig upp på den otydliga stigen upp till stugan. Där tog jag kurs och kämpade mig fram, brant och storstenigt. Kommer lite snett och studsar på stigen längre bort. Det blir bara motigare och motigare.

K9
Gör ett nytt mentalt omtag. Börjar V och tänker att jag kan runda höjden på andra sidan stigen, då borde jag komma hyfsat rätt. Det funkade även om jag tog lite för mycket höjd.

K10
Långsträcka!
Den här såg också jävligt svår ut. Tog mig ner till stigen, fortsatte till jag passerat sjön och det gröna. Där flyter Regborn förbi, jag säger till Jonas som står och läser, vi hänger den där killen. Jonas tog det på allvar och drog iväg, jag gav upp tidigt. Jag håller mig på skrå och när blötsänkan kommer är jag med. Det går trögt i huvudet men tids nog sjunker det in att jag måste ta mer höjd, du måste se det gröna. Tar mig upp på en höjd, fortsätter NV och hoppas se min skärm. Jag är väldigt nära att ge upp här, är mentalt inställd på det när jag faktiskt ser den.

K11
Jag tänker att jag ska skråa upp för att nå krönet på åsen. Jag har svårt att få ihop kurvbilden, hade tänkt mig att slänten mer skulle likna den på väg till K10. Jag når krönet och fortsätter försiktigt framåt neråt. Blir snart omsprungen av en dam. Hmm, det kan mycket väl ha samma bana som jag, var hon på väg ut? Kanske men då får det vara så, jag går inte upp mer. Senare kommer även Jonas och jag lufsar efter till K12.

K15-M
Nu har jag gett upp, lufsar stigen fram till K15 och vidare till mål.

O-förmågan försvinner så fort och totalt ibland. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Jag har kollat på andras spår till K8 och insett att ovanvägen kanske inte alls var så svår som den såg ut? Det fanns ju mycket tydligt att använda, beståndsgräns, gul T-höjd, skarp brantsänka, rågång, branthöjd, stugan m.m. Inte heller K10 var så svår som jag först tyckte. Blötsänkan var ju tydlig som uppfångare och det gröna hjälpte att styra rätt.

På torsdag blir det sprintträning vid universitetet!
Visa kommentarer (0)
 
Öppet DagKM Hagaby (2023-05-02)