Grönstamedeln (2023-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Grönsta, Lidingö
Arrangör: IFK Lidingö SOK
Distans: 3,58 km (H45)
Sträcka: 4.57 km
Tid: 37:34
Det är kul med O nu, vårsäsongen är kort, jag försöker pressa ut så mycket som möjligt. Idag dagsutflykt till Lidingö.

K1
Tacksam start, lång löpsträcka och sten i distinkt område.

K2
Kör grovt V, driv S. Det går lite för fort men jag skiter i det. Jag springer över en gulhöjd och är med på kartan igen. Kan lugnt fortsätta V och få den.

K3
Rundar vattentornet, missar stig dubbelt upp men har koll på riktningen och går ut på rätt ås och hittar rätt.

K4
Ner till stigkors, en elledningen..que? Vart är den på kartan? Jag hittar den inte, den måste väl vara med? Nej, jag hittar den inte. Men jag måste väl in i det gröna och ut i träsket. Får inte ihop det, plaskigt som fan. Vrider tillbaka och kommer ut på stigen. Där får jag ihop det, ledningen är ju där den borde vara. Onödigt, det går lite för fort i huvet ibland.

K5
Mycket stigar men jag ser bara den stora som går en bit N. Går grovt NV och väljer löpbarhet. Anar golfbanan och den hjälper mig med positioneringen. Snart ute på storstigen. Tycker jag får branten direkt och går upp bortanför. Grovt N och över sankmarken. Fick med mig 1 sten precis innan jag gick över. Därför tror jag att kontrollen sitter lite O. Vimsar bort 2.10. Det hade varit så mycket enklare att hålla N från stenen och då fått gå O på andra sidan om jag sett rätt eller kommit rakt på som jag haft fel, som jag hade här. Jag var tydligen vid 2 stenar.

K6
Går grovt NO till stigen springer en bit på den O och vrider sedan upp N. Andra löpare omkring som ger lite trygghet. Jag kommer rätt upp till en kontroll och stämplar, inte mig. Nej, min borde sitta längre ner. Där nere ser jag också andra löpare i misstänkt kontrolltagaraktion.

K7
Gå grovt V. Hamnar på en stig och ser att det är bra, vrid upp i backen när den viker ner. Andra löpare före gör som jag tänkt.

K8
Går grovt SV, andra löpare omkring. Får en sten och fattar att det är S som gäller.

K9
Rusar iväg till stigen igen. Fortsätter grovt SO och anar en brantkant framöver. Ser andra löpare passera österut som om de var på väg ut. Jag tar mig ner för kanten och får en brant, ingen skärm. Ok då måste min sitta lite längre V.

K10
Går grovt O och minns inte så mycket mer av den här. Det var väl som det varit på flera tidigare. Jag rusar iväg och de äldre gubbarna dyker upp från annat håll strax före mig. Jo, nu minns jag, passerade ledningsgatan och fick med mig stolpe och sten. Fortsatte då O och såg den på väg ner på andra sidan.

K11
Väljer att stiga en bit ner, flera drog rakt över. Jag ser kontroll vid sten och tycker det är en bra hållpunkt. Går in och har koll, ser vad andra gör och vart jag ska.

K12
Rusar på mot sänkan i O. Rakt över och upp. Ser en trolig D21:a som dyker ner i sänka en bit ner. Den borde nog vara våran, girar ner och stämplar. Gubbarna är med fortfarande.

K13
Rusar upp i backen, nu ska jag rycka! Du ska över några stora stigar men fokusera på sankmarken. Efter den ska du upp på en gulhöjd. Tycker mig få stigen som går på O sidan av höjden, fortsätter upp och över kanten ser jag löpare stämpla lite SO så jag drar dit.

K14
Iväg direkt, nu ska jag hålla undan. Går grovt SV och ser löpare framöver. Upp på nästa och ser folk stämpla vid sten, min.

K15
Spring runt, jag kan komma riktigt nära. Det går fort nedför och ju närmare jag kommer desto bättre känns vägvalet. Jag ser skärmen från stigen. Det här blev en av min bättre splits för dagen.

K16
D21:an springer förbi mig, jag blir defensiv. Kanske rädd för att sumpa mer tid på slutet. Nere på stigen ser jag skärmen vid stenen.

K17-M
Löpning.

Det här var riktigt kul. Inte bara för att jag höll undan för gubbarna på slutet. Det var också snabbt och hafsigt. Regnet höll sig undan tills jag bytt om. Kul utflykt, ibland är det bra med fri minutstart.
Visa kommentarer (0)
 
Grönstamedeln (2023-05-01)