Tisarträffen (2023-04-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Luckebo, Hallsberg
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 3,47 km (H45)
Sträcka: 4.15 km
Tid: 41:18
Fotboll igår, orientering idag. Rapporter från gårdagen sa att det var jobbigt i skogen och plaskigt på TC. Mina egna minnen från Luckebo är gamla. Vi var här 2017 och sprang träningspaket inför SM. Jag och Sara körde golf-OL.

K1
Från start ser en att många fortsätter utmed fältet efter startpunkt. När H21:an i min startpuls också gör så följer jag. Han drar upp i skogen strax innan kraftledningsstolpen, det passar mig bra. Ryggen tappas snart men jag fortsätter upp enligt plan och i stråket rätt på stenen. Mycket bra start!

K2
Jag såg inget alternativ till att forcera det gröna. Försöker hålla rakt V för att kunna positionera mig på vägen. Väl igenom och uppe ser jag det förbjudnas snitsling och kan tryggt använda den för att ta mig in. Nere i sänkan är det en mindre kö och jag väljer att runda det värsta på höger. Följer hygget SV och är vaksam, när det börjar brännas glider KFUM modell vass förbi och leder rätt.

K3
KFUM följer hygget och jag håller med om att det rimligt. Tar mig upp direkt, så tungt, så trött jag känner mig redan här. Hoppas att det är tillfälligt. Jag tycker mig komma upp på första högsta. Fortsätter SV men det blir för mycket, girar rakt V och hoppas hitta det blöta N om kontrollen. Har sett löparn som startade två min före mig (H40 med trolig samma bana) och det stressar mig lite. Känner att jag tappat kontrollen lite, är det här sankt eller inte? Är jag för långt N eller S? Fortsätter framåt, V. Det här borde verkligen vara blött, spanar S och får den. Lika osnyggt som skönt.

K4
Tar ut en kurs och håller den, spanar potentiella sänkor och kommer rätt ner i en, den rätta.

K5
Är inte lika stark i riktningen men fattar nog att jag borde gira V eller så såg jag den bara, minns inte riktigt.

K6
Det är bara att gå rakt O, stora sanka måste vara tydligt. Sedan är det bara att kliva över gulhöjden till min brant. Duktigt.

K7
Tar ut en kurs men inser snart att hygget kommer hjälpa mig, kan stödja mig på det. Fortsätter dock hålla koll på kursen. Ser en skärm vid en sten men jag ska ju ha punkthöjd. Kollar läget..där är min. Accepterar detta utan klagomål.

K8
Direkt ner till vägen. Ska jag gå upp redan när hygget tar slut eller ska jag fortsätta till kröken? Det blev en dålig kompromiss. Jag gick upp direkt efter hygget men tänkte och läste som om jag gått upp i kröken. När det inte sett ut som jag tänkte mig ett tag insåg jag blundern. Hur göra nu då? Jag drar rakt N och hoppas kunna läsa in mig på något. Jag kommer ner i något blött, fortsätter N, ännu mer blött och nu även en rejäl höjd i NV. Tycker det passar fint som min ingång till K8. Andra löpare ansluter och hoppet börjar stiga. Till slut är det löparen från K3 som leder oss rätt. Återigen riktigt illa ute men jag höll mig lite kall och agerade bra.

K9
Till skillnad från de andra försöker jag ta mig rakt O så tidigt som möjligt. Rätt över det brantaste istället för att runda. Jag kommer ner i blötsänkan och styrs lite S och får stöd av sankmarken ända fram till den tydliga branten. Därifrån var det enkelt att vrida upp NO och spana fram min brant.

K10
Försöker höfta iväg en riktning. Det går dåligt men jag ser det på min position i terrängen, girar och kommer in i rätt stråk så att skärmen avslöjas.

K11
Tar mig ner, nu ska du runda en höjd och in bakom, mellan två höjder. Det var väldigt tydligt och väl emellan kunde jag skråa upp och andra löpare röjde skärmen tidigt.

K12
Här fanns det massor att läsa på. Jag vill hålla mig S om träsket, hoppas se branten på andra sidan sänkan och använda den för att veta ungefär var jag går upp. Det är tungt uppför men inte mycket kvar nu, kämpa! Spanar uppåt för att få lite hintar om exakt vart jag ska. Slarvade bort några värdefulla minuter på ett liknande moment i Valdemarsvik, håll i det här nu. Över krönet anar jag en punkthöjd där det flockas löpare, stenen innan krönet noterade jag inte, får den bra.

13-M
Löpning.

Återigen en bra insats. Jag var illa ute några gånger men får stolpe in, det går bra nu.
Visa kommentarer (0)
 
Tisarträffen (2023-04-30)