Poängtävling 2 (2023-04-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stora Mon, Västra bergen, Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,61 km (Bana 2)
Sträcka: 5.22 km
Tid: 48:01
Dags för andra poängtävlingen av sex totalt. Vi hade en bra känsla inför, det var väldigt fin terräng i det här området förra gången.

K1
Startar nästan direkt när jag kom fram till startstämplingen. Upp i backen, håll höger om rastret, fortsätt sedan mot gulhöjd. Flera anslöt strax innan kontrolltagning men jag var först.

K2
Jag försöker förenkla. Först S till hygget, fortsätt S till gulhöjder, vrid SO till nästa gula. Det funkade fint, det kändes som att jag styrde mer efter kurvor och objekt än kompassnål.

K3
Jag väljer att runda höjdpartiet via storsänkan, går över sankmarken och fortsätter ut på det gula. Där bromsar jag in, det är mycket gult omkring, vilken är min position? Fortsätter försiktigt ner och ser en sten mitt emellan det gula och antar att det är den jag även ser på kartan. Girar SO ner i min sänka. Bra löst men det här kändes klurigt.

K4
Sprang grovt SV, styrde på höjderna. Ser hygget på avstånd, räknar med att landa i träsket och ta det därifrån. Jag kommer in i södra kanten och lyckas försiktigt ta mig fram därifrån. Precis efter stämpling dyker Kent upp, han har sprungit ikapp mig.

K5
Vi drar omväxlande, jag kollade efter branten men såg den aldrig, skumt. Jag gled lite upp, lite ner, nästan framme gör Kent rätt gir och jag är strax bakom.

K6
Vi fortsätter, Kent drar. Jag går grovt N och spanar efter gult efter traktorvägen. Ser det avlångt gula och snart även skärmen strax bakom.

K7
Först upp till stigen. Jag vill följa den och fortsätta ner i storsänkan. Väl i den ska jag kunna styra rätt mot min gulhöjd. En bit in på stigen möter vi LE som kommit snett. Han får en snabb recap och bestämmer sig för att följa efter oss istället. Vi hamnar ovanför sänkan men det är fint på åsen också, glider ner i sänkan längre fram. Kontrolltagningen gick fint, höjden syntes på håll.

K8
Snabbt snack med LE innan vi drog iväg. Jag berättar hur jag tänker och planerar, oklart om han kunde uppfatta något. Jag vill följa träsket och sedan nedanför höjderna och bara gå upp för att snatta kontrollen. Så såg jag alla andra framöver gå upp tidigt och följer jagsvagt. Men det där stora träsket borde jag kunna hitta och styra efter. Att det låg flera kurvor längre ned uppfattade jag inte, när jag väl såg det trodde jag inte på det. Väl upp fångade jag och LE in Kent igen. Alla lite villrådiga. Vi tar oss försiktigt åt rätt håll utan att fatta det, tillslut ser Kent skärmen.

K9
Jag bestämmer mig snabbt och drar iväg utan att bry mig om de andra två. Jag vill upp i storsänkan. Sedan bestämmer jag mig för att se och styra på hygget och grönraster. En storsten fångade jag in också. Jag tar kurs och springer rätt på mitt höjdparti. Fattar inte riktigt att jag träffar det på fel ställe men när hygget dyker upp bakom blir jag säker på att jag är rätt. Efter stämpling hör jag dobbar gnissla bakom mig, shit, är det Kent & LE? Nej PC.

K10
Jag drar iväg följer hygget, spanar efter gult. Precis innan stämpling glider PC förbi.

M
Löpning

Härlig terräng, så skön löpning i flera fina stråk. Det var mycket gult att sikta på idag. De områdena var tydliga och tacksamma. En grå kväll men ljus orientering.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 2 (2023-04-25)