Letälvsträffen (2023-04-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Råbäck, Degerfors
Arrangör: Degerfors OK/OK Djerf
Distans: 4 km (H45)
Sträcka: 4.88 km
Tid: 49:42
På vägen hem tog vi tävlingen i Degerfors.

K1
Jag tappade lite fokus på väg till och från startpunkten. Hade en rygg som rimligen inte skulle ha samma som jag. Jag fortsatte då framåt lite längre innan jag vek av. Jag skulle ju ändå upp på flacken och hitta ett halvstort träsk. Spanar mycket och det ger resultat, ser skärmen en bit framåt på vänster. Ok start.

K2
Jag ville gå ganska rakt V, över diket, över gröna höjden och ner i nästa sankmark. Kommer fram till en brant och antar jag måste S för att ta mig upp. Där satt det en gårdagskontroll. Läste ut att det måste vara stenen och fortsatte uppåt, där fanns min brant.

K3
Här skulle jag följa höjden N, sedan fortsätta lite och glida över till nästa NO. Passerade en annan kontroll och tvekade lite men fortsatte framåt och såg den snart.

K4
Jag ville gå rakt O. Jag går över de gula höjderna, jag blir stoppad av en brant och tvingas runda för att våga mig ner. Upp på rätt höjdparti, såg gulhöjden och tog mig dit, då var det bara att springa ner N och stämpla.

K5
Det var riktigt rövigt i blötsänkan mellan höjderna. Väl uppe fanns det andra löpare som ledde mig rätt.

K6
Min första plan var att gå upp i blötsänkan O om kontrollens höjdparti. På vägen inser jag att stigen kommer nås på västra sidan, lika bra att följa den N, runda gölen och attackera? Så fick det bli. När gölen passerats såg jag gulhöjden och tog mig dit. Enkel attack därifrån.

K7
Jag sprang stig så länge jag tyckte det var rimligt. Efter diket tog jag ut en kurs och satte iväg. Tyckte mig hitta hörnet av beståndsgränsen, vilket stämde. Fortsatte sedan in, insåg att det var lite bingo. Det var inte bara rövigt utan också begränsad sikt. När det började hända lite med kurvbilden försökte jag spana extra noga. Då ramlar det in löpare från höger och stämpla bakom MIN punkthöjd. Då så.

K8
Snäll kontroll. Ner till spåret, flera löpare framför, några vek in där jag också skulle in. Tacksamt.

K9
Tillbaka ut, färre löpare på andra sidan. Försöker hålla min kurs, ser en kontroll men det var inte min, fan. Fortsatte för jag tyckte jag hade koll och en bit fram satt den faktiskt.

K10
Jag vill säkra upp med stig men slappnade av för mycket. När jag inte hade koll drog jag upp och försöker följa höjden åsen ner till näsan. Andra löpare passerar på väg neråt, ser bra ut. Då ser jag istället en skärm en bit upp och kan inte hålla mig. Det var en tom ställning men med samma kontrollnummer som min. Bara att vända tillbaka ner.

K11
Planen var att gå O för att nå sista åsen innan spåret. En bit på väg ser jag en gulhöjd, bäst att ta den. Tar ut en kurs och spikar.

K12
Fortsätter SO och springer ner till spåret via blötsänkan. Fortsätter i tangentens riktning efter spåret. Min höjd är tydlig och en annan löpare är i färd med stämpling när jag anländer.

K13
Kämpig men kort sträcka. Blöt rövigt om vartannat. Uppe på höjden är det lite spårat i alla fall.

K14-M
Löpning.

Ännu en bra insats. Inga monster, få bommar överhuvudtaget. Idag även en del tur och hjälp av andra löpare.
Visa kommentarer (0)
 
Letälvsträffen (2023-04-23)