Poängtävling 1 (2023-04-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Digerberget, Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,85 km (Bana 2)
Sträcka: 6.35 km
Tid: 61:47
Milans serie av poängtävlingar startar enligt tradition på Digerberget.

K1
Stigar på, höftar lite och drar in och över åsen, jag såg den sitta en liten bit längre upp.

K2
Såg svår ut. Innan start funderade jag på att ta den nerifrån. Så blev det inte, jag såg stigen som en backup om jag skulle komma snett. Jag tog mig nedåt, på diagonalen, hygge träsk sten (eg trodde jag att det var en annan jag såg). Jag borde bli uppfångad att rastret tänkte jag. Andra löpare dök upp och röjde kontrollen när jag var på väg att ta mig ännu längre ner.

K3
Jag ville direkt upp till kurvan ovanför rastret men pallade nog inte. Det blev diagonal forcering istället. Väl ovanför var attacken inte svår.

K4
Jag försökte hitta så enkel väg ner som möjligt. Var då medveten om att jag låg lite fel N-S. På väg upp för sista höjden dyker en säker rygg upp och jag faller in bakom och får den fint.

K5
Den säkra ryggen kunde och framförallt borde jag hållit ett tag till. Jag ville inte hänga, fortsatte lite längre på stigen som gick utmed sankmarken. Då tappade jag kontakten och sprang istället blint upp på den gulhöjd jag såg. Det kändes fel tidigt men jag fullföljde och fick bittert inse att tre minuter försvann.

K6
Det var nog bommen på femman som gjorde att jag avbröt mitt raktpåvägval och sprang runt istället. Det funkade bra, jag är väldigt försiktig i attacken.

K7
Såg självklart ut. Tog mig över till stigen, det låg ett islager infruset i mossen, och höll koll på när det var dags för attack.

K8
Usch va svårt det såg ut. Försökte hålla N, inte falla ner för den brantare kant jag tyckte mig se. Anade det gula drygt halvvägs och fick sedan en storsten, bara att fortsätta N. Jag fortsätter spanandes och ser snart en löpare komma från vänster och dyka ner en bit fram, där satt den. Sjukt nöjd!

K9
Löpvänligt, jag valde att springa runt, det var tacksam attack därifrån.

K10
Här kunde en styra efter det blöta och när sänkan gick över i ny sankmark så tronade skärmen.

M
Försiktigt nedför.

En bra insats med ett undantag. Fin vårkväll.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 1 (2023-04-18)