Häxjakten (2023-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Björnön, Vinköl, Skara
Arrangör: IK Gandvik
Distans: 5,41 km (H45)
Sträcka: 7.48 km
Tid: 71:38
Dags för natt-O igen, nu med individuell start. Det varnades för snö och väta i terrängen efter snöfall och smälta.

K1
Snabb titt på kartan vid startpunkten, hamnade sedan bakom i tåget i rågången. När avvikande stigen dök upp tog jag den för att kunna löpa ut lite. Fann snart stigen på kartan och kunde fortsätta ute på vägen. Finner den otydliga stigen och drar S till den provisoriska, lyktförsedda. Den tar slut vid nästa rågång och jag tar ut en kurs och drar ner tempot. Ser strax min höjd och släpper kompassen, kliver upp och stämplar. Skön start!

K2
Tog ut en kurs och höll ner tempot, lyckas se den på håll.

K3
Tog ut ny kurs, anar hygget och fattar jag kommit för långt. Säkrar genom att dra ner till vägen och ta om. Löser returen ok.

K4
Långsträcka, nästan. Det ser ut som att jag sprang på förra kontrollens kurs. Så var inte upplevelsen i skogen. Där uppfattade jag kanske lite drift men inte så mycket och så konsekvent. Därför drog jag in på den otydliga stig som fanns mittemot. Strax fattar jag ändå att den går åt fel håll. Att en klasskamrat tvekade och INTE följde efter mig bidrog också till att jag vände tillbaka. Jag hittar rätt stig S och kommer upp på flacken, trevar mig försiktigt fram spanandes. Reflexen blixtrar till strax bakom mig.

K5
Tog ut en kurs igen. Minns att jag blev förvånad när jag såg en reflex en bit NO efter höjderna. Kan den verkligen stämma? Det är ett kvitto att jag inte hade så bra koll på höjderna tidigare.

K6
Tar mig upp till vägen och använder sedan höjderna för att kom rätt. Det blev enkelt, bra förenkling.

K7
Minns inte om jag tog ut en kurs eller om jag försökte hålla rakt V. Det kan varit så att jag försökte gå rakt V men tillät viss drift N för att komma rätt på. Det var en lite för osäker och slarvig ansats. Trots slarvet kommer jag på det gula och fattar det. Här börjar det dyka upp andra osäkra löpare, det kommer från olika håll och syns lite här och var. Jag lyckas hursomhelst inte använda gulinformationen jag nyligen skaffade mig. I stället traskar jag i träsk, kallt blött träsk. Ledsnar på det och drar ut på vägen. Läser in mig på det gröna och tar den på returen.

K8
Jag ska ju nästa bara rakt N. Planen är att köra på det och justera vid den förstärkta violetta stigen. Jag driver lite på hygget för att få bättre framkomlighet, senare märker jag plötsligt att jag springer rakt O. Skräp, gira N, hur länge höll jag på sådär? Jag prickar den högsta höjden och springer rätt över den. Håller mig på säkert avstånd från stigar och rågångar. Lyckas läsa rätt på de öppna ute på vägen och kommer in på rätt stig, det var viktigt. Jag tar ut en kurs från toppen och kämpar på. Blir uppfångad av rastret och det gröna men när jag vänder mig om finner jag höjdformationer som visar sig gynnsamma uppdraget.

K9
Varför tog jag inte ut en kurs? Precis som tidigare gick jag V men skulle försöka driva sådär lite lagom S för att komma in i den vita fickan. När det öppnar sig tror jag att jag är framme. Jag förstår inte varför jag gick N. Finner mig själv på kartan vid diket, där fanns även en kontroll. Forcerar sedan S och övertygar mig om att jag kommer märka när min höjd kommer. Det funkade, det gula var tydligt och det var bara att följa ut till O.

K10-M
Forcering och löpning.

Jag skötte riktningen dåligt idag, det känns inte bra. Annars tycker jag att en hel del var bra också, i alla fall känslan. Till exempel gillade jag att tidigt dra till en säker uppfångare i stället för att leta runt stället.
Visa kommentarer (0)
 
Häxjakten (2023-04-06)