Sverigepremiären lång (2023-03-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Furuboda, Åhus
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 8,6 km (H45)
Sträcka: 11.81 km
Tid: 69:13
Chans till revansch, chans att rädda helgens O lite.

K1
Efter startpunkten fortsätter jag på den asfalterade gångbanan, håller på att vika kartan. Viker av på en stig, ska grovt N, lämnar den när det för långt NV. Ser andra osäkra och oron träffar även mig men jag fortsätter, det ska ju finnas en stig precis bakom. Då ser jag den!

K2
Ser att det är lite längre, att det finns en väg att sikta på bortom husen. Viker av på stig och upp i sänkan, över kanten och där sitter den.

K3
Ner mot huset, håller mig S om det, och gropen med skärmen dyker upp. Bra start, har hållit mig till placering 7-8.

K4
Väljer att stiga runt O, det är så mycket enklare. Håller bra fart, lite sömn har gjort mig gott.

K5
Här väljer jag stigvägval V, tryggt nästan hela vägen.

K6
Men titta, det är ju nästan samma sträcka som igår. Då tretton minuters bom. Nu ska jag göra som Robertson föreslog, stiga och dra upp i sänkan. Klockrent!

K7
Jag försöker hitta de tacksammaste stråken i sanden, grovt S, väg kommer. Rundar huset och kommer över på vägen, bara att fortsätta runt sista kåken, tacksamt hörn att runda.

K8
Väljer snabbt att dra ut O till vägen igen. Stigen inne i skogen är fastare än sand och vinden vid havet kommer inte riktigt åt. En bit på väg slår det mig, har jag någon lämplig attackpunkt. Det kanske inte är så lätt att lämna på rätt ställe. Det fanns en stigkrök att förhålla sig till, alltid något. En rygg framöver hade också funkat. Stämplar som tia.

K9
Jag vågar inte ge mig ut i sanden och all dess kurvbild. Siktar på stigarna i V men det går lite fort nerför och jag missar första stigen. Eller var det så att jag placerat den första stigen längre ner och ignorerade den tidiga uppe på åsen? Jag hade flax som lyckas lämna rätt trots att jag är på fel stig. Att jag passerar en stig förbryllar lite, varför är inte den med på kartan? Har även tur i kontrolltagningen, ser den på håll när jag vrider runt. Det här säkerhetstilltaget kostade 3.30 och fyra placeringar.

K10
Går V och ser en lång fåra som stängs av en fallen stam (träd), strax bakom sitter en skärm, min. Även här läste jag kurvbilden fel, trodde den satt längre ner.

K11
Trots att jag stigat den här nyligen tillåter jag mig att bli avstyrd av trädfällen och otydliga tillfälliga passager. Finner mig tomtnära och får korrigera. Gör även en smärre miss i kontrolltagningen.

K12
Stigar och har inga problem.

K13
Angriper lite oplanerat. Stigar vägar, är på väg in i tomternas återvändsgränd, tappar 30 s. Stigar igen och vrider av NO oplanerat. Tänker att då är det väl lika bra att söka sig ut till strandremsan. Håller en onödigt skarp riktning O och kommer upp på vägen som jag sprang till K8. Gör en liten miss i kontrolltagningen och har även tappat en del i tempo. Får bomtid på 2.30 och finner min slutliga placeringsnivå. Kämpar på, något bra är på gång, häng i sista biten.

K14
Jag orkar inte med sanden, den är så jobbig. Klurar på olika vägval genom husområdet men pallar inte och rundar. Är försiktig sista biten in och tar den bra.

K15
Jag återanvänder passagen från K5 och fortsätter stiga efter sista vägen. Precis på väg ner i gropen får jag sällskap från lokaldistriktet, bara en grop kvar konstaterar vi.

K16
Jag leder på norrpil, mycket folk i omlopp här. Tvekar på kanten mer ser en skärm långt ner, antar att den är min även om jag inte hunnit uppfatta att det skulle vara så djupt.

K17-M
Löpning

Jag kände mig ganska nöjd efteråt. Något bra att ta med sig till nästa tävling. Kroppen höll ganska bra också. När jag senare på TC ser resultatlistan har jag jag fått revansch på LOK, den ena med nästan trettio sekunder och den andra bröt. Fjädrar i hatten.

Fint väder, om än blåsigt, hade vi. Väldigt trevligt att träffa lite klubbkamrater också!
Visa kommentarer (0)
 
Sverigepremiären lång (2023-03-05)