Sverigepremiären natt (2023-03-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Horna Fure västra, Åhus
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 7,4 km (H45)
Sträcka: 5.18 km
Tid: 36:34
Premiären blir ett avslut på natt-masstartssäsongen. Efter flera bra lokala insatser var jag aningens pepp på det här, ovanligt. I resultatlistan hade jag pekat ut LOK som lämpliga..ryggar. Området skulle vara platt och ganska litet, två varv behövdes för att få ihop en gubbana.

K1-K3
Efter startskottet glider snabbare LOK in framför mig och bjuder till hängning. Jag har grov koll på riktning och kodsiffra. Väl framme har han fel gaffel. Vänder på kartan och inser att jag ska grovt O, löser det kvickt men känslan är att alla är borta.

Fan. K2, nästan rakt V, driv lite N, hinner tänka att jag säkert kommer tillbaka till andra gaffeln men jag "missar" den och finner K2.

K3 är en längre sträcka, klar sprintkaraktär. Det kändes långt efter sista stig men jag höll ut och fick den. Den här kontrollen var gemensam och jag stämplade som trea men placeringarna hade jag ingen koll på under loppet, känslan var ensam och avhängd (eg 20-30 sek efter täten) men inte panikartad.

K4-K9
K4-K5-K6 minns jag inte mycket av, är solo och försöker göra det så enkelt som möjligt men använder kompassen för lite.

Till K7 tvekar jag mellan rakt på V eller stiga? Det blev rakt på, riskabelt, på slutet tveksamt eller försiktigt men träff.

Till K8 ska jag ju "bara" hålla S men jag driver V. Terrängen kan ha påverkat. Längdkänslan var bra och jag vänder när det är läge. Läser in mig på stigen men nu ser jag inte vad det kan ha varit jag läste in mig på? Har för mig att jag såg en rotvälta och hittade den på kartan.

K9 (gemensam), här ska jag rakt V men drar N. Det är åt höger precis som på K8. Minns inte vad som fick mig att styra rätt, reflexen, andra löpare? Här ligger jag femma, mindre än 90 sekunder från medaljplatserna.

K10-K12
Avslutningen av första varvet är löpvänlig. Jag missar att gena till K10 men farten är god, och det känns. Jag behöll min femteplats och är minuten efter bronset. Jag lyckades också väl med min profetia levererad till Karin: jag varvar på en halvtimme, 30.28 blev det.

K13-K15
Jag följer samma spår mot första som förra varvet men självklart kommer jag ändå till fel gaffel. Korrigerar bra även denna gång.

K14 med lite svaj, kunde förenklat genom att ta stigen i O.

K15 var gemensam och jag kände igen mig nästan hela vägen fram, osäkert försiktigt sista biten. Inne i villakvarteret kommer jag ikapp den mindre snabbe LOK. Passerar eftersom jag har högre fart och att jag känner mig avhängd, varför hänga till en placering i botten? Hade jag agerat annorlunda framöver om jag fattat att vi låg femma-sexa?

K16-K19
Löser K16 ok, ska ju bara hålla N och hålla koll på avståndet efter stigen.

Sedan ut V till stigen, strax innan korset kommer jag ikapp LOK igen. Han får leda mig in i det gröna. Det sköts snyggt, andra hade problem här. Inte konstigt då det var en bingokontroll.

Jag ville inte fortsätta hänga, LOK går V och jag försöker hålla S men såklart styrs en så att tiden i green room maximeras. kontrolltagningen går bra då reflexen syns från stigen.

K19 (gemensam), jag ska bara hålla S, det finns uppfångande stig bakom. Passera två stigar och var sedan vaksam, upp med blicken. Stigen går åt fel håll tycker jag, är detta ens en stig? Var är jag, vad ska jag göra? Jag var inne i ringen, kunde stämplat för att hålla min placering men jag har inte koll, drar ut V till större stig och försöker ta om. Agerar stressat och attackerar från fel stig en gång innan jag får vända tillbaka igen. Stämplar som åtta nia.

K20
Jag tog nästan helt slut här. Stigar, en annan löpare genar men det orkar inte jag. Försöker kämpa, det är inte långt kvar. Har en rygg men även bra koll, lämnar stig ungefär samtidigt, girar lite N och där sitter den, stämplar och drar, tänker att han måste hört det men icke. Han irrade några minuter till. Sjua.

K21-M
Löpning på tunga tunga ben, det var tacksamt att ha ryggar vid kontrolltagningen av de sista kontrollerna. Skönt att inte tappa någon placering på slutet.

Precis efter målgång dök den mindre snabbe LOK upp och undrade vart jag tog vägen. Jag sa som det var, jag hängde i det gröna men ville sedan göra eget. Senare ser jag att han blev tvåa! Det hade alltså varit en bra rygg, en rygg som räckt långt. Jag blev trots fel gaffel vid K1 och stor bom på andra varvet sjua. Sjua av nästan tjugo gubbar. Då kändes det lite bättre igen.
Visa kommentarer (0)
 
Sverigepremiären natt (2023-03-03)