Ullmax vinterserie, deltävling 5 (2023-02-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kränglan, Örebro
Arrangör: Hagaby GoIF
Distans: 5,13 km (Mellan)
Sträcka: 7.39 km
Tid: 48:17
Dags för natt och masstart igen, vinterserien går vidare. Några dagar innan kom det ett tunt lager vitt uppifrån, lite spårsnö. Klart och kallt på torsdagskvällen, drygt fem grader minus. Planen var att få till ytterligare ett bra hänglopp. Precis som förra veckan hade jag sett ut några lämpliga kandidater till ryggar.

K1
Startern delade upp de olika klasserna och i instruktionerna framgick att det fanns möjlighet till väglöpning från start till K1. Starten gick och jag släpper direkt de tänkta ryggarna med blicken, kollar istället karta och på löparna i riktning mot startern. Jag hängde på det tåget, som troligen mest bestod av löparna på långa banan. Det är tight och jag får inte chansen att löpa på. Strax efter start såg jag någon som drog direkt V ut på vägen. När jag så blir stående vi en bäckpassage byter jag vägval och tar mig ut till vägen i V. Där trycker jag på ordentligt för att kompensera. Jag kommer ikapp den andra löparen i det sista bostadsområdet och följer hela vägen in till stämpling. Där och då kändes det bra men jag misstänkte att vi var efter, det var väldigt lugnt när vi var i boet. På livelox ser jag att många tog ett runtvägval O, ganska uppenbart bra och passandes mig. Om jag varit cynisk och kollat vad lämpliga ryggar gjorde istället för att försöka ta något eget initiativ hade jag kunnat vara med i tåget, ungefär tre minuter innan jag kom dit.

K2
Jag hade sett att första var en bokontroll och fjärilar väntade. Jag skulle NO och fokuserade på det, följde några svaga spår som gick åt rätt håll. Den andra löparen verkade ta en annan kurs, troligen annan fjäril tänkte jag. Ute på stigen tror jag att lampor hjälper mig rätt, minns inte riktigt, kanske såg jag reflexen på håll?

K3
Säkrar upp med stiglöpning men går sista biten på lampor.

K4
Vänder tillbaka samma väg, varför inte S till stigen? På vägen ut möter jag ryggen från K1, då måste vi nog haft samma fjäril i alla fall. Det blir onödigt långt men jag följer en rygg och kommer rätt.

K5
Jag följer ryggen ut, riktningen stämmer med vad jag vill. Jag kan snabbare och känner mig lite stressad. När läge dyker upp springer jag om men så bra koll har jag inte. Jag ser både stenmur och stig men är ändå orolig att jag kommit för långt N. Gjorde en attack N om stigen och tydligen väldigt nära men fattar inte det. Något senare när jag är på väg V och ser de andra från K4 på väg SV. Har de tagit den, är det väg till den? Jag fortsatte V och kunde sedan läsa in mig vid hörnet av bostadsområdet.

K6
Stiglöpning

K7
Grovt på riktning till en början men kom sedan in på samma stig som till K1.

K8
Väljer stig men är nära att gå bort mig vid näst sista korset. Jag fattar galoppen när det inte finns några spår in i skogen. Vid rätt kors finns det både spår och lampor att följa. Nu fick jag några nya ryggar att följa.

K9
Ute på vägen löper jag om några, ikapp andra. Jag känner igen första ryggen och inser att den inte haft någon bra dag. Jag följer den i alla fall ute över det öppna, det blöta hade frusit och var halt men hyfsat löpvänligt. Jag attackerar direkt och litar nu inte på ryggen..som ser mig och blir osäker, kommer åt mitt håll precis när jag inser mig fel och drar iväg N. Kontrollen sitter nära en rejäl stig.

K10
Spring ikapp och om samma löpare som förra gången.

K11
Jag är inne på att göra eget vägval här. Det valet gick ut på att dra höger direkt på spåret och sedan vänster ut på åsen som leder fram till kontrollen. Nej, jag följde i alla fall, missade ett avtag och fick forcera tillbaka siktandes på lamporna. Åter tillsammans med de jag tidigare sprungit om.

K12
Nu hänger jag den brustna ryggen, det går inte bra för oss. Spåret ser inte så illa ut som det kändes. Tiden kändes väldigt lång. Vi kommer inte rätt förrän ytterligare tidigare omsprungna löpare dyker upp.

K13
Springer ikapp och om samma löpare igen. Nu har ryggen backup och jag ganska bra koll och vi tar den bra.

M
Löpning. Ryggen har bra tryck och jag orkar inte ikapp. Det hade varit kul om jag sett vägvalet i S, Hade jag orkat närmare då?

Känslan direkt efteråt var ändå ok. Så här kan det gå vid hängambition. Senare kändes det mer jobbigt, varför var jag inte mer cynisk i starten. Banan var löpvänlig och bättre utfört hade jag kunnat göra ett riktigt bra resultat.

Efter loppet noterade jag också att den fotledstejpning jag brukar lägga idag hade glömts bort.

Nästa vecka när det race igen.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax vinterserie, deltävling 5 (2023-02-02)