Ullmax vinterserie, deltävling 3 (2023-01-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Markaskogen, Örebro
Arrangör: Almby IK
Distans: 5 km (Mellan)
Sträcka: 5.72 km
Tid: 47:18
Årspremiär i mörk och mycket blöt skog. För en vecka sedan kunde jag hoppas på spårsnö och en tacksamt vacker upplevelse. Hoppet levde en dag ungefär.

Planen var att hitta en plats i tåget och följa med.

K1
Vi startade med nästippen i skogen, det blev tjockt efter startskottet. Jag såg Linde och valde den ryggen. De flesta och snabbaste tog den södra vägen och vi plaskade in i träsket som de sista vagnarna i tåget.

K2-K3
Förutom Linde har jag korn på KFUM och Centrum. Tre ganska säkra ryggar.

K4
Jag försöker avancera men det skiter sig, hade inte tillräcklig koll. Två gånger är jag på väg in på fel stig. Rätar in mig i ledet igen efter halva sträckan.

K5-K6
Jag kan fortsätta hänga.

K7
Löpsträcka och jag försöker avancera och ta initiativ igen. Första delen är lerig och vi växer på höjden samtidigt som det går lite tyngre. På andra delen, efter väglöpningen, är det isigare, fastare och snabbare. Jag var lite slarvig, tog mig inte ut i hörnet vilket hade förenklat kontrolltagningen. KFUM smet förbi och de andra närmade sig.

K8
Mitt gaffel gick rakt N, andra gick NV till min nia. Jag har några lampor att gå på.

K9
Efter stämpling hör jag skrik och plask. Rejäl sankmark på g. Jag försöker runda lite och så här långt in i loppet stör vätan inte så mycket, fötterna är varma. Ute på vägen fattar jag mitt södra läge och springer lite N innan jag ser lamporna klustra sig. Centrum stämplar strax före vilket förbryllar. Kan hon verkligen ha passerat mig?

K10
Följer efter ut på vägen igen. Springer förbi och kommer även ikapp Linde längre fram. Vid stämpling dyker även KFUM upp.

K11
Jag går ut O eftersom det var en för tajt väg tillbaka. De andra sprang tillbaka samma väg och var före mig till vägen. Vid stängselpassagen efter vägen fastnar min kompass och jag får lätt panik/lackar ur. Anna som fanns till hands var lugn och hjälpte mig loss, tack! Nu följer vi bara lamporna säger jag och drar iväg.

K12
Inget dumt, rakt V ut till vägen. Ute på vägen känner jag igen mig och kan attackera på samma sätt.

K13
Ogafflat kvar antar jag, det är nu det avgörs. Jag fortsätter ner på andra sidan och N, flera andra gick tillbaka till vägen. Jag kom ut ilte efter men sprang ikapp och förbi KFUM. KFUM tog tillbaka på stigen. Jag ligger sista av tre i minitåg, spanar V efter lampor och eventuell reflex men vill inte heller dra in för tidigt. Det gröna släpper och de märker de andra också. Jag ser reflexen först och rusar dit.

K14
Försöker ligga på ut mot stigen och ta kommandot. Vågar dock inte diagonala genom skogen utan stigar till korset och tappar då KFUM förbi mig igen.

M
Långt upplopp. Jag ligger sista av oss tre i början, ledaren orkade sedan inte och släppte förbi mig och KFUM. Jag ligger bekvämt bakom KFUM och har bara grov koll på riktningen. Jag fortsätter att hålla den positionen ända in i mål.

Det blev som planerat. Ett tryggt hänglopp men jag försökte göra egna grejer emellanåt. Det kändes inte jobbigt men inte heller särskilt piggt. Jag tror att jag hade kunnat hänga med i ett snabbare tåg.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax vinterserie, deltävling 3 (2023-01-12)