Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Veckans bana v24 (2022-06-14)
Veckans bana v24 (2022-06-14)
Kategori: Träning
Karta/område: Gusselby-Bengtesfall, Lindesberg nordost
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 4,735 km (Bana 1)
Sträcka: 7.38 km
Tid: 87:54
Trots sprintsäsong blev det skogsträning.

K1
Stigvägval och tydligt särskiljda höjdpartier vid attacken.

K2
Stigar runt det gröna, tar kompasskurs från stiegkreutz. Det stör mig att jag inte ser de stenar som ska finnas. Det berodde på att jag drog lite snett. Efter förvirrad studs på stig kommer jag rätt.

K3
Ser några ryggar och har koll på den grova riktningen.

K4
Valde att runda första höjden N och gör likadant med nästa. Här hjälpte ryggarna till att röja kontrollen.

K5
Jag vill båga mig ut V, det blev lite väl mycket. Gulhöjden passerades så tidigt att jag inte ens märkte den, jag siktade mot mindre höjder som jag trodde var gula. Någon vad längdkänsla får stopp på mig och vänder mig, då ser jag löpare och kontroll en bit snett bakåt.

K6-K7
Tacksam del av banan med både ryggar och tydlig höjd att följa.

K8
Har en rygg men försöker såklart läsa själv också. Ryggen gick lite längre N. Jag blir stående och anar en punkthöjd S om mig. Det ser ut att stämma med kartan. Istället för att agera på den och gå N, eller undersöka den jag såg först, fortsätter jag i ryggens riktning. Den ryggen hade då precis tagit kontrollen. Om det funnits SI hade jag hört pipet. Uppe på nästa höjd hör jag mig för med min nybörjarkollega, han hade precis tagit K8. Bara att vända tillbaka.

K9
Nu ville jag göra något som de andra inte gjort, springa runt. Att det var rejält hög undervegetation bidrog såklart. Den otydliga stigen var bättre än väntat och sedan flöt det på fram till höjdpartiet. Det fanns en gammal stig rätt upp också. Jag försökte göra en svepattack, glida på skrå och fånga in den. Sånt kan inte jag men livelox accepterade min närvaro som stämpling. Jag borde följt högsta höjdbananen och tagit den på väg ner.

K10
Stig och sedan attack uppåt efter avstämning med slutet av det gula.

K11
Styrde fint med hjälp av höjderna, såg de tre stenarna men gropen var ganska väl gömd.

K12-K13
Med god hjälp av kompassen. Blev lite orolig när jag hamnade på en tydlig stig som gick hela vägen fram och precis förbi sten 13.

K14
Såg svår ut men det fanns ju uppfångare. Tog ut en riktning och ökade vaksamheten. Fick med mig det mesta på vägen och blev sedan stående i perfekt längd, undersöker det närmsta två potentiella punkthöjderna, intet. Längre bort står nybörjarkollegan, inte heller han har hittat något. Tillsammans vidgar vi sökandet och finner. Jag tycker det fanns fler än en punkt höjd här.

K15-M
Löpning

Det var en svag O-insats..men det är ju sprintsäsong. Terrängen var vacker att vara i men inte lika rolig att orientera i. Före och efter rundan matade jag många myggor.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans bana v24 (2022-06-14)