Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Poängtävling 5 (2022-05-31)
Poängtävling 5 (2022-05-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stora Mon, Västra. Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,76 km (Bana 2)
Sträcka: 5.8 km
Tid: 72:44
Idag var det lite regnigt, gubbskärm på. Det var två veckor sedan senaste kartkontakt, däremellan har det varit lite förkylningstendenser och nästan ingen löpning. Samma "TC" som senast men nu skulle vi till västra delen, lite mer sten, färre bäckraviner.

K1
Lugnt och säkert, driver till första höjdpartiet och kan sedan fortsätta N till nästa. Attack.

K2
Jag gick lite grovt N med drift O. Prickade första höjd med storsten och kan då fortsätta N. Fångas av diket och bestämmer mig för att korrigera O till kröken. Jag ska ju bara fortsätta N och hamna i det blöta mellan höjderna men jag driver V, varför? Kanske för att det var ganska tät växtlighet i blötsänkan, jag var rätt att jag låg snett och inte skulle se min höjd. L-E dyker upp och kastar ut frågan om jag tagit den, nej svarar både jag och annan löpare. Vi ska nog lite längre fram säger jag, andra löpare ligger lite längre fram och ropar fram oss. Höjden var mer rejäl än intrycket som gavs på kartan men visst stämmer det. Många snackade om den här kontrollens klurighet efteråt.

K3
Jag tar ut en kompasskurs och kämpar på, över stock och sten. L-E är med i rygg, pekar ut storstenen strax innan.

K4
Den här hade jag kollat in i väntan på start. Jag ska ta mig ut till vägen så fort som möjligt, springa runt och attacker från NO. Jag utför väl och detta blev kvällens bästa streckplacering.

K5
Jag hade hunnit kolla in att det var riktning O som gällde efter stämpling. Det går sakta och jag blir stående en bit från branten utan att se den, en annan löpare röjer den. Skärmen såg nedtryckt ut.

K6
Jag ville inte hänga, ville göra mina egna val. Jag borde tagit hjälp av en sån där kompass. Ändå går jag rätt i mitt grova vinglande, parallellar med beståndsgränsen men tycker sedan att det jag möter är grönt. Det ska det ju inte vara, det ska ju vara en vit väg in. Jag försöker lösa det med blandat irrande, vad är det här för stenar? Lutar det åt rätt håll här? Är inte det där en gulhöjd? Men du, där ner går en väg och det verkar vara en brant nedanför mig. Jaha, nu går jag N tills jag når vägen. På den vägen låg min gulhöjd och kontroll. Plötsligt korsades min väg av löpare på vägen, var fanns de när de behövdes som bäst för sex minuter sedan.

K7
Trött på det gröna, jag tar släpstigen ut till hygget. Stigen fortsatte på hygget och jag brydde mig varken om riktning eller längd. Jag stolpade ut i spenaten och sökte höjd, fann det men ingen kontroll. Hittar ytterligare höjdtendenser och något som liknar brant men ingen kontroll. Nu börjar jag fundera på att ta mig härifrån, då ser jag på kompassen att jag snurrat ett helt varv. Ok, då slår jag mig fram till hygget igen då. Jag hittar ett öppet träsk (mindre sjö på kartan). Några få steg till och jag är tillbaka på vändplatsen. Fakk it, i bilen pratade Karin om att det på träning är bättre att ge upp än hålla på med letande. Klockan säger att det är dags att korta av...

K10
..så jag väljer att springa bort mot K10. Löpningen bort var okomplicerad men jag gjorde attacken mer komplicerad istället. Jag lyckades inte hålla isär storstenar och block, jag blev osäker på vad som var grönt och vitt, vad som var en gul respektive vit höjd. Riktiga orienterare dyker upp och jag låter de lösa problemet. De var veliga vilket retade upp mig men visst, de fann den åt mig.

K11
Traskar på s-pil och tar mig upp.

K12
Jag ser att det är mycket branter på vägen och att jag behöver finna en säker väg. Siktar mot branten på toppen och går ner i sänkan, kommer ut fint på bra höjd och kan skråa bort. Här började det bli lite trevligare, löpvänligare terräng.

K13
Såg svårt ut, jag tog ut kompassriktning och försökte hålla koll på grejerna. Tycker mig ligga fint i position vid storstenarna och mycket riktigt ser jag den strax. En tacksam förenkling hade varit att fokusera på den tydliga enda höjden O om kontrollen.

M
Löpning

Det här var ett steg bakåt, både vädermässigt, myggmässigt och o-mässigt. Jag skyller på att det är sprintsäsong.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 5 (2022-05-31)