Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Poängtävling 4 (2022-05-17)
Poängtävling 4 (2022-05-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stora Mon, Östra. Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,83 km (Bana 2)
Sträcka: 6.71 km
Tid: 74:15
Under den senaste perioden har jag känt mig i bra O-form. Det är inte vanligt. Nu skulle vi återvända till en karta som gav en härlig O- och naturupplevelse förra gången. Det kan gå fort det här tänkte jag.

K1
Startstämpling och lite spridd kö. Några startande drog iväg N, ingen annan var på g så jag stämplade och drog iväg O, för att göra något annorlunda. Viker av efter diket, passerar bäckravinen och stigar fram till höjdpartiet. Jag väljer att gå upp vid första gultoppen. Planen är att fortsatt däruppe till nästa gula, i höjd med kontrollen. En annan löpare har en annan idé. Ja han gled ner på O-sidan, mer rakt på. Jag följde men han drog ner för tidigt, jag var lite mer kall men inte tillräckligt. Det ser tydligt ut på kartan, en brantkant att runda men jag tyckte inte det jag såg var på rätt håll, fick inte ihop det. När jag vänt upp igen dyker det fram en riktig orienterar som leder mig med flera rätt.

K2
Jag fick höjdnåja på vägen ner, tappar eventuella ryggar. Såg inte riktigt stigvägvalet i V men jag kände mig trygg i att använda ravinen och klättra upp när det var dags. Som jag mindes ravinerna var det helt ok att springa där nere, skönt sviktande mossa. Planen var att ta mig ner och springa i ravinen och vika upp i sänkan som går rakt N för att sedan kunna fortsätta N mot rätt höjd. Det var trassligt och sumpigt i ravinen, löpningen kom aldrig igång men avståndsbedömningen rullade på. Nu måste jag vara i huvudravinen som går N, missade nog min sänka? Då är det lika bra att ta mig upp ur det här innan jag förlorar för mycket tid. Jag kutar på N och spanar efter höjd. Där är den, fint, drar dit och tar mig upp, letar mig fram till SO-sluttningen och spanar sten. Tyckte till och med att jag såg uppriven mossa, den måste vara här. Hörde även andra löpare i närheten. Då ser jag en ravin, hmm. Kollar kartan, jo där finns en ravin och V om den en höjd. Crap, det fanns en höjd till. Det förklarar varför jag sprang på en otydlig stig och att höjden låg O om den istället för V. Springer tillbaka till stigen, mycket vindfällen och jag får båga, gör en dålig attack för att spä på eländet. Sex minuter bom säger winsplits.

K3
Nu var jag lite trött på mig själv. Tycker att lite väglöpning kan förenkla det för mig. Drar upp vid motstående stig och går grovt N och ser höjden tidigt. Jag vrider NO och ser skärmen på långt håll. Det gick enkelt men något gjorde jag mer rätt än vanligt. Detta blev min klart bästa split för kvällen.

K4
Jag såg att andra löpare följde höjden ut NV. Då gjorde jag det också. Sedan började jag fundera över vägval N eller S. Terräng och lutning tryckte mig ner till vägval S. Det är inte riktigt så här det borde gå till. Men men, jag löser kontrolltagningen bra, stigar upp och över hygget, tar ut riktning och hittar in i rätt sänka, möter utgående löpare, fortsätter upp och ser den på håll.

K5
Jag har ju riktningen kvar, vänder tillbaka mot hygget. När jag ser det rätar jag ut S och spanar. Trevar mig fram, den borde ju vara här. Först när jag ser stenarna i hyggeskanten kan jag styra rätt.

K6
Fortsätter ut på samma stig som tog mig in. Ser faktiskt fram mot lite skön skogslöpning men stoppas att riktigt tjockt plockepinn. Det stoppar upp men försvårar inte kontrolltagningen. Skärmen var lite gömd från vårt håll. Förra året hade vi samma kontrollpunkt men från andra hållet.

K7
Här har jag en rygg hela vägen, vid kontrolltagningen avviker jag lite. Jag tar höjd till stenen i sänkan medan ryggen fortsätter på lägre skrå.

K8
Ryggen går på strecket, jag går S. Precis innan ryggen kommer ut på stigen passerar jag, sköt det här nu Henrik. Först tänkte jag runda hela grejen men får en impuls att vika av efter träsket. Börjar runda höjden men har inte riktigt koll på att det finns flera branter. Jag gick upp efter första branten men då var det en bit kvar. Ryggen är på väg ut när jag är på väg in.

K9
Jag går ut V och tänker korsa ravinen efter ledningen. Kutar på men ser ingen ledning däremot en sten N om mig. Bäst att agera, drar S genom ravinen och fortsätter. Strax kommer stenarna och jag styr rätt.

M
Stråk och ser snart skärmen.

En svagare O-insats, trög löpning och inte så trevlig terräng som vi hoppats. En fin kväll var det i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 4 (2022-05-17)